5 ani de Gothaer în România, în cifre și realizări. „Detaliile fac diferența!”

În februarie 2018 Gothaer împlineşte 5 ani de prezenţă pe piaţa de asigurări din România;
• Gothaer Asigurări Reasigurări a încheiat 2017 cu o creștere de aproape 22% a primelor brute subscrise (PBS) față de 2016;
• Despăgubirile plătite în 2017 s-au ridicat la aproape 60 mil. lei, cu un termen mediu de plată de 4,2 zile pentru Casco și de 3 zile pe segmentul Property (de la data depunerii ultimului document la data plății) și 0 reclamații întemeiate;
• Poziție financiară consolidată a societății, cu o marjă de solvabilitate SII de 160% (SCR la 30.09.2017) și un coeficient de lichiditate de 3.19 (la 31.12.2017).

În data de 4 februarie 2013, brandul Gothaer intra în România și promitea să arate ce înseamnă să fii ”mai asigurat decât crezi”. La 5 ani de la acel moment, entuziasmul și energia echipei Gothaer au rămas la același nivel, având în plus până la acest moment și rezultate care le susțin. Pe scurt, 5 ani de Gothaer în România înseamnă:
• peste 375.000 de clienți unici asigurați;
• aprox. 50 milioane euro plătiți în peste 32.000 de dosare de daună;
• peste 300 de parteneri comerciali care vând produsele companiei;
• peste 200 de angajați dedicați misiunii Gothaer în România.
Aflată în continuare în etapa de creștere și dezvoltare, Gothaer Asigurări Reasigurări a încheiat anul 2017 cu o creștere a primelor brute subscrise de 22% față de anul precedent, ajungând la peste 119 milioane lei. Principalele linii de business care au adus creșteri în 2017 au fost Casco (7.9 mil. lei), unde s-a înregistrat o creștere de 20% față de 2016 și segmentul de Garanții (3 mil. lei), în linie ascendentă cu 44% creștere față de anul precedent.
În 2017, Gothaer a achitat despăgubiri în valoare totală de aproape 60 mil. lei, pentru aprox. 9.000 de dosare avizate. Segmentele de business pe care au fost avizate cele mai multe dosare de daună au fost Casco (peste 6.300), urmat de PA & Health (peste 1.200). Cea mai mare daună plătită în 2017 de companie a fost în valoare de peste 2,1 mil lei, aferentă unei asigurări Property & Engineering. Doar pe segmentul Agro, despăgubirile s-au ridicat la peste 9.7 mil lei in anul 2017.
Durata medie de plată a dosarelor de daună în 2017 s-a păstrat în aceleaşi termene ca în 2016, respectiv de la data depunerii ultimului document la data plății, a fost în medie de 4,2 zile pentru Casco și de 3 zile pe segmentul Property. Rezolvarea dosarelor de daună în mod corect şi în termene se reflectă şi în numărul de petiţii întemeiate înregistrat în 2017 de către companie, respectiv 0 (zero).
Împlinim 5 ani de Gothaer în România. 5 ani în care am pus bazele unei companii de asigurări la care clienţii se gândesc cu încredere şi pe care o aleg în primul rând pentru serviciile acordate în caz de daună, dar şi pentru gama variantă de produse din care pot opta. Strategia pe termen lung la care ne-am raportat în tot acest timp, implicarea echipei Gothaer, dar şi suportul acordat de partenerii noştri comerciali, rămân pilonii principali ai dezvoltării noastre”, declară Anca Băbăneață, CEO, Gothaer Asigurări Reasigurări.
Măsurile operaționale și de business întreprinse de Gothaer Asigurări Reasigurări în cursul anului 2017, susținute de majorările de capital efectuate de acționari, au garantat îndeplinirea fermă a cerințelor de solvabilitate (SCR și MCR), solicitate de regimul de Solvabilitate II, marja de solvabilitate înregistrată de companie fiind de 160% la 30.09.2017, iar coeficientul de lichiditate înregistrat la 31.12.2017 fiind de 3.19.

Rezultatele financiare ale Grupului Gothaer din Germania
În cadrul evenimentului de presă din data de 12 decembrie 2017 de la Köln privind situațiile financiare anuale, Directorul General Executiv al Grupului, Dr. Karsten Eichmann, a prezentat cifrele preliminare înregistrate pe anul 2017 până la acea dată, menţionând că venitul net consolidat al anului a crescut probabil cu 1,2%, până la 164 milioane euro, iar capitalul propriu al grupului ar putea crește cu 5,4% la 2.113 milioane euro.
„Este de așteptat ca anul 2017 să fie din nou unul bun pentru grupul Gothaer. Înregistrăm o ușoară creștere a primelor brute subscrise la nivel de Grup de peste 4,44 miliarde de euro. Un factor de creștere puternic în acest domeniu este asigurarea property/ împotriva accidentelor. Pentru Gothaer Allgemeine Versicherung AG ne așteptăm la o creștere de 5,9% din valoarea primelor brute subscrise (conform Codului comercial german (HGB)). De asemenea, avem satisfacția că, în 2017, am reușit din nou să facem dovada influenței noastre financiare într-un mediu provocator. Într-o perioadă cu rate ale dobânzilor în continuă scădere, aceasta este, fără îndoială, o problemă cu care se confruntă multe societăți de asigurări. Evaluările Standard & Poor’s, dar și Fitch Ratings, au reconfirmat ratingurile noastre bune, cu perspective stabile”, a declarat Dr. Karsten Eichmann.

***
Persoană de contact:
Oana Radu
PR Director
[email protected]; 0755.015.510

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări
Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul Grupului Gothaer. Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 200 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 119 mil. lei [1]. Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul partenerilor săi comerciali, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.

[1] Cifre preliminare, neauditate