Asigurarea de accidente a persoanelor (conducatorului auto si pasageri), precum si a bagajelor aflate in autovehicule (pentru serviciile de Taxi si Ridesharing)

Cu toate ca soferii care transporta persoane in regim de taxi sau ridesharing sunt de obicei foarte bine pregatiti si atenti in trafic, riscurile la care sunt expusi sunt diverse si pot produce daune serioase atat lor cat si pasagerilor si bagajelor acestora. De aceea, o astfel de asigurare care este si obligatorie pentru a-si desfasura activitatea in conformitate cu legea aplicata (OUG 49/2019, Art. 24) vine in ajutorul soferilor de taxi si ridesharing care cauta servicii de calitate acordate in cazul producerii un risc asigurat.

Ce riscuri se acopera prin asigurarea de accidente a persoanelor (conducatorului auto si pasageri), precum si a bagajelor aflate in autovehicule (pentru serviciile de Taxi si Ridesharing)?

Aceasta asigurare acopera persoanele aflate in autovehiculul asigurat, inclusiv pe conducatorul autovehiculului, ca urmare a producerii (in perioada asigurata) unui accident* in care este implicat autovehiculul aflat in miscare sau in timpul stationarilor, opririlor, transbordarilor si/ sau urcarii sau coborarii persoanelor asigurate in/ din acesta.

Ce fel de accident se acopera prin aceasta polita?

  • Accidentul rutier produs pe un drum deschis circulatiei publice;
  • Accidentul cauzat de fenomene atmosferice: trasnet, ploaie torentiala, furtuna, vijelie, uragan, tornada, inclusiv efectele indirecte ale acestora; greutatea stratului de zapada sau de gheata, avalansa de zapada;
  • Accidentul cauzat de riscuri catastrofice: cutremur, inundatii si aluviuni provenind din revarsarea apelor de suprafata curgatoare sau statatoare (inclusiv efectul mecanic al apei sau al obiectelor transportate de apa), din precipitatii atmosferice abundente, inclusiv din topirea zapezii sau a ghetii; alunecari si/sau prabusiri de teren;
  • Accidentul urmat sau nu de: caderea vehiculului in apa, prapastie, caderi din cauza ruperii podului, caderi pe vehicul a unor corpuri cum ar fi copaci, bolovani etc.), derapari sau rasturnari, incendiu, explozie inclusiv explozia rezervorului de carburant sau a celui de aer comprimat, chiar daca explozia nu a fost urmata de incendiu.

Bine de stiut!

>> Acordam despagubiri persoanelor aflate in autovehicul, ca urmare a producerii unui accident soldat cu deces sau cu invaliditate permanenta.

>> Acoperim pagubele provocate bagajelor persoanelor aflate in autovehicul, ca urmare a producerii unui accident din care a rezultat distrugerea sau deteriorarea acestora, inclusiv furtul prin efractie sau actele de talharie.

>> Asigurarea este valabila numai pe teritoriul Romaniei.

Afla mai multe informatii importante despre aceasta polita in documentul de informare privind produsul de asigurare (PID).