Creștere pentru Gothaer Asigurări Reasigurări în 2017 (21,7%) și în primul trimestru din 2018 (37%)

  • 2017 – creștere de 21,7% pentru Gothaer în România
  • Casco și Asigurările de proprietăţi – cele mai mari creșteri în portofoliu
  • 0 (zero) reclamații întemeiate înregistrate anul trecut
  • 37% creștere în primul trimestru din 2018, comparativ cu 2017
  • Grupul Gothaer a înregistrat o creștere de 5,6% a venitului net consolidat (165 milioane euro) și de 8% a capitalurilor proprii (2.154 milioane euro)

Anul trecut a adus pentru Gothaer Asigurări Reasigurări o creștere de două cifre (21,7%) a primelor brute subscrise comparativ cu 2016, depășind 119 milioane lei. Raportat la dinamica peței de asigurări generale non-RCA din România, de 8,2%1, rezultatul confirmă o dezvoltare solidă a companiei Gothaer în țara noastră.

Am reușit, pentru al treilea an consecutiv, să performăm în linie cu ce ne-am propus: creştere consolidată pe principalele forme de asigurare şi un rezultat net mai bun decât cel planificat, făcând încă un pas înainte în atingerea pragului de rentabilitate și în a deveni profitabili. În cei 5 ani de când suntem în România, am investit toate eforturile necesare pentru ca Gothaer să crească în ritmul optim care să îi asigure sustenabilitatea într-o piață cu foarte multe schimbări și provocări”, declară Anca Băbăneață, Director General, Gothaer Asigurări Reasigurări.

Alți doi indicatori sunt esențiali în ilustrarea stabilității companiei: rata de daună brută sub 40%, care reflectă portofoliul solid, și menținerea numărului de reclamații întemeiate la 0 (zero), ceea ce dovedește că investițiile făcute în optimizarea proceselor de despăgubire și nu numai, dau rezultatele scontate.

Evoluția business-ului Gothaer în România este pe un trend crescător, lucru care ne bucură și ne arată că planurile noastre sunt durabile şi că toate demersurile şi investiţiile în această companie pe care le-am făcut de-a lungul anilor, de când am decis să intrăm pe piaţa din România, ne vor aduce rezultatele preconizate. Privim cu încredere spre viitor, compania beneficiind de tot sprijinul grupului Gothaer pentru a-şi continua creşterea sănătoasă în piața românească de asigurări. Profesionalismul, flexibilitatea, spiritul inovativ și orientarea centrată pe clienţi sunt elemente esenţiale care definesc brandul Gothaer și misiunea sa în piața locală de asigurări”, a declarat Dr. Christopher Lohmann, CEO-ul Gothaer Allgemeine AG și Președinte al Consiliului de Administrație al companiei Gothaer Asigurări Reasigurări.

Creșterea volumului de business din 2017 provine din toate liniile de activitate, Casco înregistrând însă cel mai mare avans. Cu toate acestea, ponderea asigurărilor auto în portofoliul Gothaer este de 40,3%, rămânând, așa cum e de dorit, mult sub ponderea pe care asigurările auto o au în piața asigurărilor generale din România.

Primul trimestru al anului 2018 indică o creștere de 37% a volumului de prime brute subscrise, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ceea ce ne dă încredere că vom atinge obiectivele foarte ambiţioase pe care ni le-am stabilit pentru acest an, precum și pentru anii următori, când compania se aşteaptă la o creştere profitabilă. Ne bazăm atât pe suportul grupului din care facem parte, pe sprijinul şi încrederea partenerilor noştri, cât și pe o echipă tânără și extrem de dinamică, plină de idei și dornică să arate, prin Gothaer, că detaliile fac diferența în piața românească de asigurări. Iar paşii pe care îi facem ne întăresc convingerea unei abordări corecte, sustenabile, care să aducă întotdeauna, în final, valoare clienţilor noştri”, a mai punctat Anca Băbăneață.

În 2017, Grupul Gothaer a înregistrat o creștere de 5,6% a venitului net consolidat (165 milioane euro) și de 8% a capitalurilor proprii (2.154 milioane euro), iar marja de solvabilitate la nivel de grup a înregistrat un trend ascendent, îmbunătățit față de anul anterior, ajungând la 257% în ultimul trimestru al anului trecut. “Am atins și depășit etape majore în implementarea strategiei Grupului Gothaer 2020: digitalizarea modelului de business evoluează în toate direcțiile companiei, punându-se astfel în practică structuri și procese mai eficiente”, a declarat dl. Karsten Eichmann, CEO Grup Gothaer.

***

Persoană de contact:

Oana Radu

Coordonator PR

E: [email protected];

T: 0755.015.510

 

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul Grupului Gothaer. Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 200 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de peste 119 mil. lei. Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul partenerilor săi comerciali, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.

 

1 sursa: raport Autoritatea de Supraveghere Financiară, calcule Gothaer (evoluţie anuală calculată din Total Prime Brute Subscrise Non-Viaţă excluzând clasa 10 de asigurări, clasă formată în proporţie de 97% din asigurări de tip RCA)