Despăgubiri plătite de peste 60 milioane lei în 2014 şi susţinere puternică din partea grupului pentru dezvoltarea Gothaer Asigurări Reasigurări într-un asigurator solid și sustenabil

  • În al doilea an din etapa de dezvoltare a companiei, Gothaer Asigurări Reasigurări a plătit daune în valoare de 62.5 Mil Lei, dovadă a stabilității financiare de care dispune;
  • Creștere de peste 25% a primelor brute subscrise în 2014 la 84.3 Mil Lei, față de aceeași perioadă a anului trecut;
  • Grupul Gothaer din Germania încheie anul 2014 cu o creştere de 3,4% a primelor brute subscrise și își păstrează perspectiva stabilă a ratingurilor acordate de agentiile S&P și Fitch.

Suma despăgubirilor platite aferente dosarelor de daună soluţionate de Gothaer Asigurări Reasigurări în 2014 se ridică la 62.5 milioane lei, în timp ce primele brute subscrise se situează la o valoare de 84.3 Mil Lei în 2014, în creștere cu peste 25% față de anul anterior.

“Încă de la lansarea companiei pe piața din România, poziționarea noastră a fost legată atât de calitatea produselor și serviciilor noastre, cât și de seriozitatea și corectitudinea cu care, Gothaer Asigurări Reasigurări își respectă promisiunile făcute clienților săi și plăteşte dosarele de daună în mod corect şi la timp.
Într-un an marcat de o serie de evenimente naturale deosebite, atât dezvoltarea companiei cât și pozitionarea noastră într-o piață dificilă, punctează valorile care ne ghidează şi dovedesc faptul că Gothaer este un asigurator care oferă stabilitate financiară şi încredere clienţilor săi pe termen lung”, a declarat Anca Băbăneaţă, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări.

Numărul și valoarea dosarelor de daune plătite de companie susțin aceste afirmații, conturând în 2014 peste 62.5 Mil Lei despăgubiri daună platite, aferente a peste 8000 dosare de daună instrumentate.
Stabilitatea companiei Gothaer Asigurări Reasigurări se datorează şi susţinerii solide şi încrederii pe care i le oferă grupul german din care face parte.

În 2014, Grupul Gothaer a înregistrat o creştere de 3,4% a primelor brute subscrise, ajungând la 4,45 miliarde euro, faţă de 4,30 mlrd euro în 2013. Creşteri importante au fost înregistrate pe segmente de asigurare precum property (+7,5%) şi sănătate (+4,2%).
“În ciuda mediului economic dificil, am reuşit să ne atingem ţintele în 2014 şi să ne întărim poziţia în piaţa de profil . În anii ce vor urma, vom susţine dezvoltarea sustenabilă a grupului. Implementarea sistematică a strategiei noastre, care mizează pe distribuţia prin multiple canale, ne va asigura creşterea pe care o dorim”, a declarat, într-un comunicat transmis de grup în luna decembrie 2014, Dr. Karsten Eichmann, CEO al Gothaer Versicherungsbank VVaG.

Agențiile de rating S&P si Fitch au păstrat evaluările de rating ale Grupului Gothaer și la sfârșitul anului 2014 după cum urmează:

S&P19 Decembrie 2014 Fitch14 Octombrie 2014
Gothaer Allgemeine Versicherung AG A- A
Gothaer Lebensversicherung AG A- A
Gothaer Krankenversicherung AG A-

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul grupului Gothaer.

Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 180 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de .84.3 milioane lei în 2014 tintind sa devina un jucător important pe piaţa de asigurări din România.

Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul agenţilor şi brokerilor de asigurare autorizaţi, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.

Grupul Gothaer, una din cele mai importante societăţi mutuale din Germania, deţine 100% din pachetul de acţiuni al societăţii, susţinând astfel interesul său serios şi de lungă durată în România.

 

[1] Cifre preliminare, neauditate
[2] Cifre preliminare, neauditate
[3] NR: Piata germana de asigurari
[4] Cifre preliminare, neauditate
 
***
Persoană de contact:
Oana Radu
PR Coordinator
0755.015.510
[email protected]