Gothaer Asigurari Reasigurari continua sustinerea si dezvoltarea liniei de asigurari agricole

București, 26 Noiembrie 2013 – Gothaer Asigurari Reasigurari ocupa in prezent locul 5 in topul asiguratorilor care practica asigurari agricole detinand o cota de piata de peste 6% in H1 2013. Segmentul ramane unul de interes pentru asigurator, iar pentru consolidarea pozitiei pe piata de profil, Gothaer se focuseaza pe dezvoltarea serviciilor atasate asigurarilor agricole, printr-o abordare dedicata fermierilor.

 

In prima parte a anului 2013, Gothaer Asigurari Reasigurari a asigurat peste 140.000 de hectare de culturi pe intreg teritoriul Romaniei, majoritatea politelor fiind incheiate pentru culturi traditionale, grau, rapita, porumb, floarea soarelui etc.

“Agricultura reprezinta una din principalele linii de crestere economica ale Romaniei si este unul din segmentele in care dorim sa ne consolidam pozitia. Gothaer detine o retea extinsa dedicata fermierilor, investind in dezvoltarea acestei linii de asigurari in companie si punand la dispozitia clientilor personal specializat care sa raspunda nevoilor fiecarui asigurat. Dorim sa tratam fermierii diferentiat si sa cautam sa le oferim solutii si beneficii, printr-un plus de valoare acordat acoperirii integrate a nevoilor fiecarui fermier in parte. Propunem ca atare pachete complete pentru toate liniile de asigurare adresate fermierilor, precum si posibilitatea ca, intr-o perioada dificila financiar, sa isi optimizeze costurile, venind la pachet atat cu culturile de toamna cat si de primavara”, a declarat Lucian Marin, Director General Adjunct Gothaer.

Pentru anul financiar 2013, Gothaer estimeaza o crestere a volumului de prime brute subscrise de peste 6 milioane de lei, respectiv 9 milioane de lei pentru anul agricol 2013-2014.

„Continuam sa ne dezvoltam afacerile cu un plan bine definit pentru a ajunge la un volum de prime consolidat si sustinut pe termen lung. Zona de asigurari agricole reprezinta una dintre liniile noastre principale de business și ne dorim să ne dezvoltam cat mai mult pe acest segment. Focusul nostru ramane in continuare pe client si in jurul lui ne concentram atat strategia de crestere, cat si menținerea si imbunatatirea permanenta a serviciilor acordate”, spune Anca Babaneata, CEO Gothaer.

Produsele oferite de Gothaer Asigurari Reasigurari pe linia agro ofera solutii complete  pentru asigurarea culturilor agricole, asigurarea culturilor de legume, asigurarea rodului viilor, asigurarea pomilor, hameiului sau asigurarea padurilor. Suplimentar, in asigurare se pot cuprinde si culturi aflate in sere si solarii, rasaduri, plantatii tinere de pomi, plantatii de capsuni, arbusti fructiferi, pepiniere de vita de vie, fanete si pasuni naturale.

Riscurile acoperite cuprind grindina, incendiile provocate de descarcari electrice sau din orice cauza, efectele directe ale ploilor torentiale si furtunilor, alunecari de teren, ingheț tarziu de primavara sau inghet timpuriu de toamna. Clienții pot avea acces la produsele Gothaer prin canale variate de distributie, respectiv sucursale proprii, brokeri si agenti, avand acoperire in majoritatea zonelor importante din tara.

 

Despre Gothaer Asigurari Reasigurari S.A.

Gothaer Asigurari Reasigurari isi propune sa fie prima optiune a clientilor sai, avand standarde inalte in ceea ce priveste calitatea produselor si serviciilor oferite si bazandu-se totodata pe experienţa vasta si pe sprijinul grupului Gothaer. Avand in prezent peste 180 de angajati si prime brute subscrise de 8.4 milioane de euro în 2012 (4.27 milioane în 2011), compania intentioneaza sa devina un jucator cheie pe piata asigurarilor generale din Romania. Produsele Gothaer Asigurari Reasigurari sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucuresti si din alte orase mari din Romania, online pe www.allianztiriacunit.ro, precum si prin intermediul agentilor si brokerilor de asigurare.

Gothaer Finanzholding AG a cumparat pachetul majoritar al Gothaer Asigurari Reasigurari, restul de actiuni fiind detinute de domnii Dr. Constantin Toma, Preşedinte al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari si de Efraim Naimer, Membru al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari.

Despre Gothaer Insurance Group

Fondat în 1820, Gothaer are peste 3.5 milioane de clienti si prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Compania se numara printre marile grupuri de asigurari din Germania si este una dintre cele mai mari companii de asigurari mutuale. In cadrul grupului, Gothaer Finanzholding AG administreaza activitatile financiare ale acestuia. Portofoliul companiei cuprinde persoane fizice, intreprinderi mici si mijlocii, antreprenori si profesionisti. Modelul de afaceri al companiei este amplu si diversificat. 40% din veniturile sale provin din prime de asigurare de proprietati si accidente, 40% din asigurarile de viata si 20% din asigurarile de sanatate. Grupul Gothaer este cotat cu rating A- de catre Standard & Poor si rating A de catre Fitch Ratings. Gothaer si-a început expansiunea in afara Germaniei, intrand in CEE prin achizitia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum si prin implicarea in asociatia europeana a asiguratorilor Eurapco.

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati:

Anca Scarlat, GolinHarris, M. +40 741 278 903,

E. [email protected]