Gothaer Asigurări Reasigurări devine Allianz-Țiriac Unit Asigurări

Începând cu 25.03.2022 Gothaer Asigurări Reasigurări și-a schimbat denumirea în Allianz-Țiriac Unit Asigurări. Modificarea are loc în condițiile în care Gothaer Asigurări Reasigurări a fost preluată de către Allianz-Țiriac Asigurări, reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări la nivel mondial. Aceasta este prima achiziție realizată de Allianz-Țiriac și reflectă angajamentul său pentru piața de asigurări și economia românească.

Odată cu modificarea numelui societății s-a modificat și sigla/logo-ul acesteia:

„Noua etapă în care pășește compania noastră ne oferă oportunitatea de a fi identificați ca parte a unuia dintre cei mai mari și cunoscuți asigurători din România, Allianz-Țiriac Asigurări și ne va ajuta să ne integrăm mai ușor în structura acestuia. Cu toate acestea, până la momentul integrării, vom continua să funcționăm ca o entitate independentă de acționarul nostru, păstrând aceeași abordare de afaceri axată pe înțelegerea nevoilor și așteptărilor clienților noștri, oferindu-le acestora produse și servicii de asigurare de calitate. Activitatea companiei se va desfășura în continuare normal, ca și până acum, dar beneficiind de susținerea unui acționar puternic”, precizează Ciprian Pop, CEO Allianz-Țiriac Unit.

Menținerea standardelor înalte de calitate a serviciilor, dezvoltarea portofoliului de clienți și îmbunătățirea profitabilității reprezintă în continuare principalele axe care ghidează activitatea Allianz-Țiriac Unit Asigurări în România.

În 2021, compania a înregistrat o creștere de 16,26% a subscrierilor față de anul anterior, până la 90,5 milioane de lei. Creșterea a fost generată preponderent de segmente precum:

  • Asigurări de călătorie (+52%) completate de asigurări Storno cu o creștere de aproape 186%, datorată cu precădere atenției mai mare acordate călătorilor efectuate în contextul pandemiei.
  • Asigurări CARGO (asigurări pentru activități de transport) – creștere de aproape 98%.
  • Asigurări CAR (pentru lucrări de construcții sau montaj) – creștere de aproape 80%.
  • Asigurările CASCO – creștere de 39%.
  • Asigurările pentru IMM-uri (întreprinderi mici și mijlocii) – creștere de 21%.

În ceea ce privește activitatea din această etapă a existenței sale, reprezentanții Allianz-Țiriac Unit Asigurări precizează că redenumirea companiei nu influențează în niciun fel relația cu clienții și partenerii de afaceri sau contractele de asigurare aflate în vigoare. Beneficiile oferite, condițiile contractelor de asigurare și datele de contact rămân neschimbate în perioada următoare.

***

Persoană de contact: Oana Radu (E: [email protected]; T: 0755.015.510)

Despre Allianz-Țiriac Unit Asigurări S.A.

Societatea Allianz-Țiriac Unit Asigurări este recunoscută în rândul clienților produselor de asigurări din România datorită standardelor ridicate în ceea ce privește calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă. În prezent, compania este în proces de integrare cu Allianz-Țiriac Asigurări, reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume – Grupul Allianz.

Allianz-Țiriac Unit își vinde produsele prin intermediul sediilor sale din București și din alte orașe importante din România, precum și prin intermediul partenerilor săi comerciali și, de asemenea, online, prin intermediul website-ului www.allianztiriacunit.ro.