Gothaer Asigurări Reasigurări își întărește echipa de management

București, 16 Septembrie 2013 – Lucian Marin, 41 ani, își începe mandatul de Director General Adjunct (Deputy CEO) în conducerea executivă a companiei de asigurări Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.

Lucian Marin a ocupat anterior funcția de Director al Diviziei Non-Life de la Groupama Asigurări, conducând operațiunile de subscriere pentru majoritatea liniilor de asigurări corporate și detine o experiență de peste 17 ani în domeniul asigurărilor. S-a specializat pe dezvoltarea diviziilor Corporate, Management și Subscriere în companiile în care a lucrat, ocupând între anii 2000 și 2008 funcția de Director Asigurări Bunuri și Răspunderi în ASIBAN S.A., unde a dezvoltat cu succes strategia de subscriere și risc a companiei.

“Mă bucur mult să îl am alături pe Lucian și consider că alaturarea lui în echipa de conducere executivă a companiei Gothaer reprezintă un plus valoare pentru noi. Experiența lui dobândită de-a lungul timpului pe piața asigurărilor din România, profesionalismul lui, dar și abordarea sa personală își vor face simțită prezența și sunt convinsă că împreună vom face o echipă foarte bună axându-ne pe construcția unei companii de asigurări în plină dezvoltare care își propune ca, prin specialiștii săi, să fie prima opțiune pentru asigurări a clienților săi” spune Anca Băbăneața, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

Numit de către Consiliul de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări și obținând toate avizele din partea Autorității de Supraveghere Financiară, Lucian Marin se va axa pe dezvoltarea diviziei Corporate precum și pe alte divizii sau departamente din cadrul companiei Gothaer,.

De-a lungul carierei sale, Lucian Marin a făcut parte și din Consiliul de Administrație al PAID, a ocupat funcția de Președinte al Secțiunii Agro din UNSAR, a fost Membru al Forumului pentru Brokeri și Linii Comerciale din cadrul Groupama S.A., anterior lucrând pentru pentru ASIROM S.A., Garanta S.A. și Ion Tiriac Insurance Company.

 

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima optiune a clienţilor săi, având standarde înalte în cea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul grupului Gothaer. Având în prezent peste 180 de angajaţi şi prime brute subscrise de 8.4 milioane de euro în 2012 (4.27 milioane în 2011), compania intenţionează să devină un jucător cheie pe piaţa asigurărilor generale din România. Produsele Gothaer Asigurări Reasigurări sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, online pe www.allianztiriacunit.ro, precum şi prin intermediul agenţilor şi brokerilor de asigurare.

Gothaer Finanzholding AG a cumpărat pachetul majoritar al Gothaer Asigurari Reasigurari, restul de acţiuni fiind deţinute de domnii Dr. Constantin Toma, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Gothaer Asigurări Reasigurări şi de Efraim Naimer, Membru al Consiliului de Administraţie Gothaer Asigurări Reasigurări.

Despre Gothaer Insurance Group

Fondat în 1820, Gothaer are peste 3.5 milioane de clienţi şi prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Compania se numară printre marile grupuri de asigurări din Germania şi este una dintre cele mai mari companii de asigurări mutuale. În cadrul grupului, Gothaer Finanzholding AG administrează activităţile financiare ale acestuia. Portofoliul companiei cuprinde persoane fizice, întreprinderi mici şi mijlocii, antreprenori şi profesionişti. Modelul de afaceri al companiei este amplu şi diversificat. 40% din veniturile sale provin din prime de asigurare de proprietăţi şi accidente, 40% din asigurările de viaţă şi 20% din asigurările de sănătate. Grupul Gothaer este cotat cu rating A- de către Standard & Poor şi rating A de catre Fitch Ratings. Gothaer şi-a început expansiunea în afara Germaniei, intrând în CEE prin achiziţia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum şi prin implicarea în asociaţia europeana a asiguratorilor Eurapco.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Anca Scarlat, GolinHarris

M. +40 741 278 903

E. [email protected]

Galerie Foto