Gothaer Asigurari Reasigurari – Rezultate S1 2013

Gothaer Asigurări Reasigurări anunță o creștere de peste 90% a volumului de prime subscrise în S1 2013

La nivel de grup, Gothaer și-a majorat profitul în 2012 cu 54,5% și rezultatul din investiții cu 28%, influențând pozitiv stabilitatea financiară a grupului.

București 29 iulie 2013 – Gothaer Asigurări Reasigurări anunță pentru primul semestru al anului 2013 afaceri locale în creștere de peste 90% față de aceeași perioadă a anului trecut, cumulând un volum total al primelor brute subscrise de peste 27 milioane de lei pentru primele 6 luni ale anului curent.

Creșterea susţinută a Gothaer Asigurări Reasigurări pe piața locală se relevă încă de la începutul anului, compania urcând 4 locuri în clasamentul de asigurări generale la finele primului trimestru din 2013, conform datelor publicate de insuranceprofile.ro.

„Continuăm să ne dezvoltăm afacerile în zona de retail, precum şi pe segmentul companiilor mici şi mijlocii, cu un plan de afaceri construit pe strategii bine definite pentru a ajunge la un volum de prime consolidat și sustenabil. Focusul nostru rămâne în continuare pe client și în jurul lui ne concentrăm atât strategia de creștere, cât și menținerea și îmbunătățirea permanentă a serviciilor acordate” declară Anca Băbăneață, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

În topul asigurărilor Auto Casco din România, Gothaer se află printre primii 10 asiguratori în trimestrul I al anului 2013, cu o cotă de piață de 1.07%, ajungând în S1 la un volum de prime de peste 9 milioane lei.

Compania a înregistrat creșteri semnificative și pe partea de asigurări tip property, principala linie de business a campaniei, cu 291% faţă de S1 2012, cumulând un volum de prime brute subscrise de peste 12 milioane de lei.
În ceea ce privește categoria asigurărilor agricole, Gothaer ocupă locul 3 în clasamentul de profil, cu o rată îmbunătățită a cotei de piață de la 6,58% în T1 2012, la 11,66% în 2013.

Rezultate pozitive s-au înregistrat la nivelul întregului Grup Gothaer (Gothaer Group Press Release Cologne). Astfel, conform datelor oficiale referitoare la rezultatele financiare obținute în 2012, grupul german Gothaer anunță o creștere a primelor subscrise brute de 3,2%, mult peste media pieței germane de asigurări (2%), atingând un volum total de peste 4,181 milioane euro. La această creștere a grupului pe piața domestică au contribuit toate liniile de asigurari, făcând posibilă o creştere a profitului de 54,5%, cu o valoare de 224 milioane euro.

Oferta Gothaer Asigurări Reasigurări cuprinde produse cheie adresate atât persoanelor fizice cât şi celor juridice şi include atât tipurile de asigurări specifice nevoilor individuale private, precum asigurările de locuinţe, casco şi sănătate, cât şi o gamă largă de produse inovatoare adresate antreprenorilor, companiilor mici şi mijlocii şi angajaţilor.

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări
Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima optiune a clienţilor săi, având standarde înalte în cea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul grupului Gothaer. Având în prezent peste 180 de angajaţi şi prime brute subscrise de 8.4 milioane de euro în 2012 (4.27 milioane în 2011), compania intenţionează să devină un jucător cheie pe piaţa asigurărilor generale din România. Produsele Gothaer Asigurări Reasigurări sunt accesibile prin intermediul sucursalelor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, online pe www.allianztiriacunit.ro, precum şi prin intermediul agenţilor şi brokerilor de asigurare.
Gothaer Finanzholding AG a cumpărat pachetul majoritar al Gothaer Asigurari Reasigurari, restul de acţiuni fiind deţinute de domnii Dr. Constantin Toma, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Gothaer Asigurări Reasigurări şi de Efraim Naimer, Membru al Consiliului de Administraţie Gothaer Asigurări Reasigurări.

Despre Gothaer Insurance Group
Fondat în 1820, Gothaer are peste 3.5 milioane de clienţi şi prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Compania se numară printre marile grupuri de asigurări din Germania şi este una dintre cele mai mari companii de asigurări mutuale. În cadrul grupului, Gothaer Finanzholding AG administrează activităţile financiare ale acestuia. Portofoliul companiei cuprinde persoane fizice, întreprinderi mici şi mijlocii, antreprenori şi profesionişti. Modelul de afaceri al companiei este amplu şi diversificat. 40% din veniturile sale provin din prime de asigurare de proprietăţi şi accidente, 40% din asigurările de viaţă şi 20% din asigurările de sănătate. Grupul Gothaer este cotat cu rating A- de către Standard & Poor şi rating A de catre Fitch Ratings. Gothaer şi-a început expansiunea în afara Germaniei, intrând în CEE prin achiziţia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum şi prin implicarea în asociaţia europeana a asiguratorilor Eurapco.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Anca Scarlat, GolinHarris
M. +40 741 278 903
E. [email protected]