Gothaer Group se lansează în România sub denumirea de Gothaer Asigurări Reasigurări

Gothaer Group îşi anunţă prezenţa în industria asigurărilor din România, după ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administrează activităţile financiare ale grupului, a  preluat pachetul majoritar de acţiuni al Platinum Asigurări Reasigurări S.A.

 

Rebranding-ul Platinum în Gothaer Asigurări Reasigurări se bazează pe o strategie de business comună şi reprezintă un pas important în dezvoltarea entităţii locale, pentru a deveni un jucător cheie pe piaţa asigurărilor din România. Sprijinul financiar şi expertiza uneia dintre cele mai vechi şi puternice companii de asigurări din Germania va consolida semnificativ poziţia Platinum, devenită astăzi Gothaer Asigurări Reasigurări. Noua companie îşi propune să ajungă cea mai modernă şi mai performantă companie de profil din România. Pentru Gothaer Group, preluarea Platinum a reprezentat platforma ideală de a intra într-o piaţă emergentă şi promiţătoare cum este cea din România, mişcarea făcând parte din strategia grupului de a se extinde în Europa Centrală şi de Est.

 

Insurance and a little extra  / Asigurări şi ceva în plus

Poziţionarea “Insurance and a little extra” surprinde cel mai bine identitatea Gothaer Asigurări Reasigurări şi transmite în modul cel mai clar şi onest strategia şi abordarea companiei. Aceasta se traduce într-un plus de valoare adus produselor şi serviciilor oferite, care depăşesc graniţele asigurărilor clasice şi aşteptările clienţilor.

Campania de promovare a noii identităţi marchează începutul noii etape în dezvoltarea companiei, având la bază fundamente solide pentru a transmite viziunea Gothaer Asigurări Reasigurări. “Viziunea Gothaer înseamnă să promitem ceea ce îţi putem oferi şi să livram mai mult decât ceea ce ţi-am promis. De aceea, clienţii noştri sunt mai asiguraţi decât cred.” declară Anca Băbăneaţă, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

Oferta Gothaer Asigurări Reasigurări va cuprinde produse cheie adresate atât persoanelor fizice cât şi celor juridice şi va include atât tipurile de asigurări specifice nevoilor individuale private, precum asigurările de locuinţe, casco şi sănătate, cât şi o gamă largă de produse inovatoare adresate antreprenorilor, companiilor mici şi mijlocii şi angajaţilor.

Un segment de piaţă complet nou pe care Gothaer îl va dezvolta în premieră în România  este reprezentat de asigurările dedicate industriei de energie regenerabilă. În acest sens, experienţa vastă şi extinsă a grupului Gothaer ca lider de piaţă pe acest segment atât în Germania cât şi în alte ţări europene va reprezenta un atu important.

Strategia pentru 2013 şi anii următori

„Atenţia companiei se concentrează pe dezvoltarea afacerilor în zona retail, precum şi pe segmentul companiilor mici şi mijlocii. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să ajungă la un volum de prime brute subscrise de peste 60 de milioane de euro până în 2017.

Investiţia pe termen mediu în dezvoltarea companiei este estimată la peste 15 milioane de euro.  În următorii 5 ani, Gothaer îşi propune să atragă profesionişti de top, creând peste 250 de noi locuri de muncă, cu scopul de a coagula în echipa sa expertiza superioară din   piaţa de asigurări din România.

 Ne dorim, din toate perspectivele, să fim mai aproape de clienţii noştri şi de nevoile acestora şi, ca atare, vom diversifica şi extinde structura de vânzări a companiei prin deschiderea de noi sucursale în principalele zone urbane din România. Facem acest lucru tocmai pentru ca serviciile şi produsele noastre să fie cât mai accesibile clienţilor.”, spune Anca Băbăneaţă, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

Aproape 200 de ani de experienţă

„Grupul Gothaer se bazează pe aproape 200 de ani de experienţă în domeniul asigurărilor, lucru care va contribui la dezvoltarea locală a unei palete de produse cuprinzătoare, care sunt atât inovatoare cât şi eficiente din punct de vedere operaţional. Împreună cu managementul excelent şi performant şi cu infrastructura Gothaer Asigurări Reasigurări, ne aşteptăm să devenim un jucător cheie în următorii 5 ani pe piaţa asigurărilor non-life din România.”, declară Jürgen Meisch, CFO al grupului german de asigurări.

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima optiune a clienţilor săi, având standarde înalte în cea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul grupului Gothaer. Având în prezent 150 de angajaţi şi prime brute subscrise de 8.4 milioane de euro în 2012 (4.27 milioane în 2011), compania intenţionează să devină un jucător important pe piaţa asigurărilor generale din România. Produsele Gothaer Asigurări Reasigurări sunt accesibile prin intermediul sucursalelor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, online pe www.allianztiriacunit.ro, precum şi prin intermediul agenţilor şi brokerilor de asigurare.

Gothaer Finanzholding AG a cumpărat 67% din acţiunile Platinum, restul de acţiuni fiind deţinute în mod egal de domnii Dr. Constantin Toma, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Gothaer Asigurări Reasigurări şi de Efraim Naimer, Membru al Consiliului de Administraţie Gothaer Asigurări Reasigurări.

Despre Gothaer Insurance Group

Fondat în 1820, Gothaer are peste 3.5 milioane de clienţi şi prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Compania se numară printre marile grupuri de asigurări din Germania şi este una dintre cele mai mari companii de asigurări mutuale. În cadrul grupului, Gothaer Finanzholding AG administrează activităţile financiare ale acestuia. Portofoliul companiei cuprinde persoane fizice, întreprinderi mici şi mijlocii, antreprenori şi profesionişti. Modelul de afaceri al companiei este amplu şi diversificat. 40% din veniturile sale provin din prime de asigurare de proprietăţi şi accidente, 40% din asigurările de viaţă şi 20% din asigurările de sănătate. Grupul Gothaer este cotat cu rating A- de către Standard & Poor şi rating A de catre Fitch Ratings. Gothaer şi-a început expansiunea în afara Germaniei, intrând în CEE prin achiziţia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum şi prin implicarea în asociaţia europeana a asiguratorilor Eurapco.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Anca Scarlat, GolinHarris

M. +40 741 278 903

E. [email protected]