Polița MicroFERMIER – o asigurare adaptată agricultorilor care lucrează terenuri cu suprafețe mici, de până la 50 ha

Importanța sectorului agricol în România este incontestabilă. Agricultura, împreună cu silvicultura și piscicultura, generează o parte importantă din PIB al României – 6% față de o medie a statelor membre UE de 1,7%, în ciuda tuturor provocărilor pe care acest sector le are de înfruntat, cum ar fi lipsa de investiții în sistemele de irigații sau efectele fenomenelor catastrofale asupra culturilor.
De remarcat este că fermele în care sunt lucrate mai mult de 30 ha reprezintă 64,1% din suprafața agricolă a României , fragmentarea terenului agricol fiind unul dintre caracterele specifice ale domeniului agricol românesc. Astfel, o importantă parte a activitaților de producție agricolă se desfașoară în ferme de dimensiuni mici și foarte mici.

Totodata, schimbările climatice observate în ultimii ani, atât în Europa, cât și în România, pun presiune din ce în ce mai mare asupra agricultorilor. Temperaturile mai ridicate, modificarea modelelor de precipitații, fenomenele meteorologice extreme, au determinat producerea inundațiilor, incendii de vegetație, vijelii și valuri de căldură sau de frig. Un raport al Băncii Mondiale arată că, în România, riscul climatic are unul dintre cele mai ridicate niveluri dintre statele UE, aducând asupra culturilor agricole pierderi de producție de peste 30% și afectând aproape toate regiunile țării. Media anuală arată că una până la trei culturi sunt afectate de șocurile climatice, la nivel național.
Gothaer sprijină acest important sector economic și vine în ajutorul micilor agricultori care dețin și lucrează suprafețe agricole de până în 50 hectare, prin lansarea unei poliţe de asigurare specifică şi unică pe piaţa din România, asigurarea MicroFERMIER.

Aceasta acoperă: fenomene climatice (grindină, incendiu din orice cauză, pagubele provocate de ploi torențiale sau furtuni), spălarea semințelor sau solului din jurul plantelor, căderea fructelor, deplasarea plantelor cu sau fără pământul din jurul lor, ruperea tulpinilor, lăstarilor sau florilor, prăbușirea sau alunecarea terenului cultivat, înghețul târziu de primăvară, înghețul timpuriu de toamnă, precum şi înghețul de iarnă.
Printre principalele avantaje pe care le oferă asigurarea MicroFERMIER de la Gothaer, se află:

  • Sumă asigurată fixă, care îi garantează agricultorului, în cazul unui eveniment asigurat, obținerea unei sume de bani necesară pentru continuarea activității sale și care nu depinde de justificarea cheltuielilor sau valorificarea producției;
  • Cost fix și extrem de accesibil al primei de asigurare pe hectar;
  • Instrumentare rapidă a dosarului în caz de daună, prin solicitarea unei documentații minime pentru plata despăgubirii, care se realizează imediat: e suficientă depunerea la dosarul de daună doar a declarației APIA sau a adeverinței emise de Primărie din care să reiasă înscrerea culturilor asigurate în registrul agricol;
  • Acoperirea tuturor riscurilor acoperite de o poliță clasică de asigurare agricolă: grindină, furtună, ploaie torențială, incendiu, alunecări de teren, îngheț timpuriu de toamnă, îngheț târziu de primăvară.

Într-un domeniu de activitate atât de dependent de condițiile meteorologice, riscurile climatice provoacă cele mai mari pierderi producătorilor agricoli de talie mică din România, care adesea lucrează pământul într-o stare de incertitudine. Din experienţa noastră pe segmentul agro am observat că nu este ușor ca micii agricultori să treacă peste astfel de evenimente, mai ales când veniturile lor depind exclusiv de roadele obținute în urma cultivării pământului și că, în astfel de condiții de insecuritate financiară, aceștia au nevoie de un partener care să le fie alături în momentele grele, în caz de daună, care să-i despăgubească corect şi rapid, pentru a dispune de banii necesari continuării activității lor. De aceea ne bucurăm că Gothaer este de acum alături şi de micro-fermieri, printr-o asigurare unică şi competitivă, special dedicată acestui segment important de agricultori, dar şi prin serviciile de asigurare care vin odată cu ea,” a declarat Mihuţ Mărculescu, Director Subscriere Gothaer Asigurări Reasigurări.

Pe lângă asigurarea MicroFERMIER, portofoliul Gothaer cuprinde și alte produse dedicate sectorului agricol, prin oferirea unor soluții complete de asigurare a culturilor agricole: asigurarea cheltuielilor tehnologice de producție, asigurarea valorii producției sau pierderii de venit, precum și asigurări pentru animale și păsări (bovine, ovine, bubaline, caprine, porcine, galinacee, struți).
Gothaer este alături de clienții săi atunci când au cea mai mare nevoie, și anume în caz de daună, oferindu-le sprijin imediat. Astfel, din anul 2013 până în septembrie 2017, Gothaer a plătit clienților săi, doar pe segmentul agricol, daune în valoare de 46,6 mil. lei, din care doar anul acesta, până în luna septembrie, peste 9 mil.lei.

***

Persoană de contact:
Oana Radu
PR Director
[email protected]
0755.015.510

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări
Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul Grupului Gothaer. Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 200 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 97.8 mil. lei.
Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul partenerilor săi comerciali, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.