Un an în România pentru Gothaer: Creştere solidă şi planuri de viitor ambiţioase

  • După primul an de activitate, Gothaer Asigurări Reasigurări a raportat o creştere de peste 75% a primelor brute subscrise (aproape 15 milioane Euro) şi un număr dublu de clienţi (peste 52.000) comparativ cu anul 2012;
  • Grupul Gothaer a decis recent să îşi majoreze la 100% cota de acţiuni deţinută în cadrul Gothaer Asigurări Reasigurări;
  • Principalele obiective pentru 2014 sunt: continuarea creşterii profitabile, fiind aşteptate rezultate pozitive în următorii 3 ani, precum şi lansarea de produse competitive atât pentru piaţa de retail precum şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri).

Grupul Gothaer a intrat pe piaţa de asigurări din România la sfârşitul anului 2012, prin preluarea Platinum Asigurări Reasigurări, companie care a devenit, în urma unui proces de rebranding la începutul anului 2013, Gothaer Asigurări Reasigurări.

În 2013, Gothaer Asigurări Reasigurări a înregistrat o creştere de peste 75% a primelor brute subscrise (de la 8,5 milioane euro la 14,8 milioane euro), un număr dublu de clienţi (de la aproximativ 25.000 la peste 52.000) şi o creştere de 140% a numărului de poliţe din portofoliu, la 98.000.

În vederea dezvoltării activităţii, Gothaer a înfiinţat peste 140 de noi locuri de muncă, faţă de 60 cât deţinea în iunie 2012, devenind unul dintre angajatorii importanţi în sectorul financiar românesc şi focusându-se pe atragerea de tineri profesionişti, specialişti sau experţi în asigurări, coagulând astfel în echipa sa expertiza superioară din piaţa de asigurări românească.

„Gothaer a intrat pe piaţa de asigurări din România cu intenţia clară de a investi pe termen lung. Suntem în totalitate dedicaţi pieţei şi acestei tinere companii şi ne bucurăm că, după un an de activitate, Gothaer Asigurări Reasigurări a devenit un asigurător profesionist şi competitiv”, declară Jürgen Meisch, CFO Grup Gothaer. “Gothaer Asigurări Reasigurări va primi în continuare tot suportul nostru pe parcursul transformării sale într-una dintre cele mai importante entităţi din piaţa locală de asigurări”, adaugă Thomas Leicht, CEO Gothaer Allgemeine Versicherung şi Board Member al Gothaer, responsabil cu business-ul companiei pe plan internaţional.

“Pentru noi, 2013 a fost dedicat lansării şi poziţionării Gothaer Asigurări Reasigurări pe piaţa românească de profil. A fost, cu siguranţă, un an de creştere către stabilitate, ceea ce a implicat un număr mare de transformări interne, atât la nivelul portofoliilor, al angajaţilor şi structurilor organizatorice, cât şi pe alte planuri. În urmă cu un an, ne-am anunţat intenţia de a construi cea mai modernă şi mai performantă companie din piaţa de asigurări din România, iar astăzi, uitându-ne în urmă, ne bucurăm să putem afirma că ne aflăm deja pe acest drum, continuăm să oferim securitate financiară şi stabilitate deopotrivă pentru clienţi, parteneri, angajaţi, cât şi pentru acţionari. Obiectivul nostru de a obţine rezultate profitabile ne va ajuta să ne menţinem promisiunile”, afirmă Anca Băbăneaţă, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

În 2013, cea mai importantă linie de business din portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări a fost cea de Property & Engineering, cu o cotă de 42%. CASCO, a doua linie de business, a reprezentat 30% din portofoliu.

Peste 75% din subscrierile Gothaer Asigurări Reasigurări în 2013 au fost generate prin intermediul brokerilor, restul reprezentând contribuţia agenţilor şi a canalelor directe de distribuţie.

Creşterea încrederii pe care o au clienţii în noi o considerăm cea mai mare realizare în 2013. O dovadă în acest sens este faptul că unul din trei clienţi aleg Gothaer pentru mai mult de o singură poliţă, lucru de care suntem deosebit de mândri. Ceea ce ne arată că le-am oferit clienţilor noştri servicii de calitate, aşa cum am promis la lansare în urmă cu un an. Iar o dovadă în plus în acest sens este că, în ciuda volumului crescut de daune cu care ne-am confruntat în 2013 faţă de anii anteriori, am reuşit să plătim 80% dintre daunele înregistrate pe CASCO, în 10 zile de la ultimul document primit, lucru care ne bucură în mod deosebit”, adaugă Anca Băbăneaţă.

Rezultatele anului 2013 vor ajuta compania să se dezvolte şi să îşi extindă business-ul în piaţa locală de profil. Mai mult decât atât, Grupul Gothaer a anunţat recent intenţia de a prelua restul de 17,7% din acţiuni, deţinute în mod egal de Constantin Toma şi Efraim Naimer. Prin acest pas, Grupul îşi reiterează decizia de a investi în operaţiunile din România pe termen lung.

Din momentul intrării în companie, investiţiile Grupului în Gothaer Asigurări Reasigurări au depăşit 12 milioane Euro, contribuind astfel la dezvoltarea şi stabilitatea financiară a acesteia.

La 31 decembrie 2013, Gothaer Asigurări Reasigurări raportează o rată de lichiditate de peste 250% şi o rată de solvabilitate de peste 170%.

În 2014, Gothaer Asigurări Reasigurări va lansa o serie de produse noi dedicate pieţei de retail şi, mai mult decât atat, un produs dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri).

„Cel mai important obiectiv pentru noi este să menţinem trendul spre creştere profitabilă pentru companie şi ştim că acest lucru înseamnă, mai mult decât orice, să ne păstrăm orientarea către clienţi. Suntem optimişti în ceea ce priveşte 2014, dar rămânem în acelaşi timp realişti şi ştim că 2016 reprezintă, cel mai probabil, anul în care Gothaer Asigurări Reasigurări va intra pe profit”, a concluzionat Anca Băbăneaţă.

***

Persoană de contact:

Oana Radu

PR Coordinator

0755.015.510

[email protected]

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul grupului Gothaer. Gothaer este un asigurator în plină dezvoltare, cu peste 180 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 66,72 milioane lei în 2013 şi care îşi propune să devină un jucător important pe piaţa de asigurări din România. Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul agenţilor şi brokerilor de asigurare autorizaţi, precum şi online pe www.allianztiriacunit.ro.

Gothaer Finanzholding AG deţine pachetul majoritar în Gothaer Asigurări Reasigurări încă din octombrie 2012.

Despre Gothaer Insurance Group

Fondat în 1820, Gothaer are peste 3,5 milioane de clienţi şi prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro.

Compania se numără printre marile grupuri de asigurări din Germania şi este una dintre cele mai mari companii de asigurări mutuale. În cadrul grupului, Gothaer Finanzholding AG administrează activităţile financiare ale acestuia. Portofoliul companiei cuprinde persoane fizice, întreprinderi mici şi mijlocii, antreprenori şi profesionişti. Modelul de afaceri al companiei este amplu şi diversificat: 40% din veniturile sale provin din prime de asigurare de proprietăţi şi accidente, 40% din asigurările de viaţă şi 20% din asigurările de sănătate. Grupul Gothaer este cotat cu rating A- de către Standard & Poor şi rating A de către Fitch Ratings. Gothaer şi-a început expansiunea în afara Germaniei, intrând în CEE prin achiziţia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum şi prin implicarea în asociaţia europeană a asiguratorilor Eurapco.