Management

ALLIANZ – ȚIRIAC ASIGURĂRI S.A. deține pachetul majoritar de acțiuni (99.9987%) al Allianz-Țiriac Unit Asigurări S.A., restul de acțiuni (0.0013%) fiind deținut de ALLIANZ HOLDING EINS GMBH. 

Mai multe informații despre tranzacția de preluare a Allianz-Țiriac Unit Asigurări S.A. de către Allianz-Țiriac Asigurări găsești aici.

Consiliul de Administrație

Virgil ȘONCUTEAN – Președinte

Virgil Șoncutean este președintele Consiliului de Administrație al Allianz-Țiriac Unit Asigurări S.A. și Director General al Allianz-Țiriac, companie care deține Allianz-Țiriac Unit Asigurări S.A. din noiembrie 2021. Virgil are peste 20 de ani de experiență în asigurări atât în piața din România, cât și la nivel internațional. În perioada 2006-2013 a coordonat programe de transformare organizațională în companii ale Grupului Allianz din peste 20 de țări. În 2013 s-a intors în cadrul Allianz-Țiriac ca director de vânzări și distribuție, iar în 2016 a preluat funcția de director general. Virgil este absolvent al Facultății de Știinte Economice, specializarea Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și deține un Executive MBA la Kellogg School of Management.

Adriana MATACHE – Membru

Adriana Matache este membru al Consiliului de Administrație al Allianz-Țiriac Unit Asigurări S.A. și Director General Adjunct, responsabil de aria financiară în cadrul Allianz-Țiriac Asigurări. Adriana are o vastă experiență în actuariat și finanțe, iar înainte de a se alătura Allianz-Țiriac a coordonat multiple echipe și proiecte în cadrul Ernst&Young și PwC și a condus Serviciul Actuariat și Analiză de Piață din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Adriana este absolventă a Academiei de Studii Economice din București, fiind licențiată atât în Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, cât și în Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Ea este membru deplin al ACCA, cea mai importantă organizație mondială a profesioniștilor contabili, precum și membru deplin al Asociației Romane de Actuariat (ARA).

Aurel BADEA – Membru

Aurel Badea este membru al Consiliului de Administrație al Allianz-Țiriac Unit Asigurări S.A. și Director General Adjunct, responsabil de aria tehnică în cadrul Allianz-Țiriac Asigurări. Aurel activează de peste 25 de ani în asigurări, fiind responsabil de-a lungul timpului de atât de activitatea de subscriere, vânzări clienți mari, cât și de managementul daunelor. Aurel este absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Politehnică din București și deține un MBA oferit de Vienna University of Economics and Business.

Conducerea Executivă

Ciprian POP – Director General 

Ciprian este director general al Allianz-Țiriac Unit Asigurări S.A., iar anterior a coordonat departamentul actuariat financiar din cadrul Allianz-Țiriac. Ciprian are o expertiză amplă în actuariat și managementul riscului atât la nivel local, cât și la nivel internațional. În perioada 2018-2019, a coordonat din poziția de country chief risk officer activitatea de managementul riscului a Allianz Thailanda, iar anterior, a fost actuar senior al Allianz Elveția. Ciprian Pop a absolvit facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică și masteratul de tehnici actuariale din cadrul Academiei de Studii Economice din București. El deține si certificarea in tehnici actuariale oferită de Institutul de Actuariat din Marea Britanie și este membru în Consiliul Director al Asociației Romane de Actuariat (ARA).

Ionica BĂNICERU – Director General Adjunct

Ionica Băniceru este director general adjunct al Allianz-Țiriac Unit Asigurări S.A. având experiență îndelungată în domeniul financiar și al asigurărilor. Anterior a activat în aria tehnică în cadrul Allianz Țiriac Asigurări SA, coordonând activitatea de subscriere și dezvoltare produse pe diferite linii de business. Începând cu anul 2017 Ionica a preluat responsabilitatea subscrierii intregului portofoliu de asigurări generale din cadrul Allianz Țiriac Asigurări SA. Ionica este absolventă a Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice București, specializarea Marketing, cât și a Facultății de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu.