Christopher Lohmann, CEO Gothaer Allgemeine AG, aprobat Președinte al Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări

  • Christopher Lohman, preia funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări, odată cu aprobarea ASF;
  • De la 1 aprilie 2017, Dr. Christopher Lohmann și-a început activitatea în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al Gothaer Versicherungsbank VVaG și al Gothaer Finanzholding AG, preluând la 1 mai 2017 si funcția de CEO al Gothaer Allgemeine AG.

Christopher Lohmann a acceptat provocarea de a prelua mai multe funcții în cadrul grupului Gothaer, precum și cea de CEO al Gothaer Allgemeine AG, unde l-a înlocuit pe predecesorul său, Thomas Leicht.
Urmare a funcțiilor preluate în cadrul Grupului Gothaer, Christopher Lohmann a fost numit de Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) și în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al subsidiarei locale, Gothaer Asigurări Reasigurări.

Numirea lui Christopher Lohmann este un câștig pentru compania noastră, fiind un expert calificat în asigurări, atât în domeniul gestionării daunelor cât și al liniilor de asigurări industriale, având o vastă experienta în vânzări și distribuție”, a declarat Karsten Eichmann, CEO al Gothaer Versicherungsbank VvaG. “Totodată, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări, va aduce valoare în dezvoltarea subsidiarei noastre din România (Gothaer Asigurări Reasigurări)“, a continuat Eichmann.

Cu o experiență vastă în cariera sa atât pe segmentul de clienți privați, cât și pe segmentele comerciale, industriale și de credit, Lohman a activat în cadrul grupului Allianz pe segmentul asigurărilor de bunuri, deținând diverse funcții în domeniul vânzărilor, operațiunilor, daunelor și finanțelor. În cadrul Allianz AG, a detinut mai multe poziții, coordonând, printre altele, pentru o durată de doi ani biroul conducerii Allianz SE. Între 2009 și 2011, Lohmann a făcut un pas important în cariera sa, preluând gestionarea sucursalei din Köln a Allianz, ulterior fiind numit și responsabil pentru reorganizarea segmentului de daune la Allianz Deutchland (Germania). Din 2011 a preluat conducerea direcției de vânzări din München al aceleiași companii, iar in 2013 a avansat, preluând funcția de fost director general al Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), unde a fost responsabil pentru Europa Centrală și de Est și a administrat afacerile companiei cu clienții industriali, precum și cu linii de asigurări specializate, cum ar fi transportul aerian și maritim.

Astfel, în prezent, Consiliului de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări este format din:
• Dr. Christopher LOHMANN, Președinte
• Klaus Christoph REICHERT, Vice-Presedinte
• Anna Katarzyna WLODARCZYK-MOCZKOWSKA , Membru neexecutiv
• Maxim EVTUSCHENKO, Membru neexecutiv
• Anca BĂBĂNEAȚĂ, Membru executiv

***

Persoană de contact:
Oana Radu
PR Coordinator
0755.015.510
[email protected]

 

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări
Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul Grupului Gothaer. Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 200 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 97.8 Mil Lei.
Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul partenerilor săi comerciali, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.

Despre Grupul Gothaer
Grupul Gothaer, una din cele mai importante societăţi mutuale din Germania, deţine 100% din pachetul de acţiuni al societăţii, susţinând astfel interesul său serios şi de lungă durată în România.
Gothaer Versicherungsbank VVaG este una din cele mai importante companii de asigurări mutuale din Germania și compania mamă a grupului Gothaer, oferind produse de asigurări generale, de viață și sănătate.
Cu o experiență de aproape 200 de ani în domeniul asigurărilor, Gothaer este asiguratorul ales de peste 4 millioane de clienți, gestionând un portofoliu de active de peste 22 miliarde Euro și un volum anual de prime brute subscrise de peste 4 miliarde de Euro.