Asigurare Cargo (Transport Marfa)

In timpul unui transport se pot intampla diverse evenimente neplacute. Bunurile si marfurile tale sau ale clientilor tai pot fi avariate, distruse sau chiar furate. O decizie gresita de moment a transportatorului sau neglijenta participantilor la trafic pot fi cauze principale pentru pierderi financiare importante. Pentru a preveni neplacerile create de astfel de situatii, iti punem la dispozitie o solutie de asigurare care iti ofera protectie financiara pentru pierderile suferite: Asigurarea CARGO de la Allianz-Tiriac Unit.

O poti incheia atat pentru bunurile si marfurile care iti apartin, indiferent cum se efectueaza transportul – cu vehicule proprii sau inchiriate, precum si pentru bunurile si marfurile care apartin clientilor tai si pentru care tu efectuezi sau organizezi transportul.

Astfel, bunurile si marfurile transportate pot fi asigurate pe perioada transportului terestru, naval, maritim sau pe calea aerului, precum si, in functie de tipul transportului si de optiunea ta, pe timpul transbordarii, al incarcarii/descarcarii sau al depozitarii, precum si pentru riscuri speciale (razboi si greve).

Bine de stiut!  Poti alege asigurarea CARGO de la Allianz-Tiriac Unit si pentru un transport determinat sau pentru o anumita perioada de timp.

In functie de tipul de marfa si de nevoia ta de protectie, iti punem la dispozitie 3 tipuri de acoperiri pentru asigurarile de bunuri si marfuri (conform „Institute Cargo Clauses„):

  • Conditia A: toate riscurile, mai putin excluderile specifice (cum ar fi pierderea uzuala, intarzieri, ambalarea insuficienta sau necorespunzatoare etc.);
  • Conditia B: pierderea sau avarierea bunurilor asigurate cauzate de: incendiu sau explozie; esuarea, scufundare sau rasturnarea navei sau ambarcatiunii; rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestru; coliziunea sau contactul navei, ambarcatiunii sau mijlocului de transport cu orice obiect exterior, altul decat apa; descarcarea bunurilor intr-un port de refugiu in caz de pericol/urgenta; sacrificiul in cazul avariei comune; aruncarea sau luarea de valuri peste bord, patrunderea apei de mare, lac sau rau in nava, ambarcatiune, cala, mijloc de transport, container sau locul de depozitare; dauna totala pentru orice colet pierdut peste bord sau cazut in timpul incarcarii sau descarcarii pe si de pe nava sau ambarcatiune;
  • Conditia C: pierderea sau avarierea bunurilor asigurate cauzate de: incendiu sau explozie; esuarea, scufundarea sau rasturnarea navei sau ambarcatiunii; rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestru; coliziunii sau contactului navei, ambarcatiunii sau mijlocului de transport cu orice obiect exterior, altul decat apa; descarcarea bunurilor intr-un port de refugiu in caz de pericol/urgenta; sacrificiul in cazul avariei comune; aruncarea peste bord.

Esti distribuitor? Poti opta pentru clauza speciala CARGO DISTRIBUTION!

O acoperire care se adreseaza distribuitorilor din Romania, in calitate de proprietari ai marfurilor transportate. Prin aceasta clauza speciala se acopera riscurile de pierdere sau de avariere a bunurilor asigurate si cauzate de: incendiu sau explozie; rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport; coliziunea mijlocului de transport cu orice obiect exterior; sacrificiul, cheltuielile si contributiile la avaria comuna.

Vrei sa platesti pe masura ce transporti? Avem solutia optima pentru tine: Abonamentul CARGO FLEXI!

Alege acest abonament de la Allianz-Tiriac Unit si ai posibilitatea sa iti asiguri bunurile pe timpul transporturilor pe perioda unui an intreg si sa platesti pe masura ce transporti, in functie de estimatul pe o luna de asigurare, cu o prima minima si de depozit mica. O asigurare flexibila, asa cum ai nevoie.

De ce sa alegi Allianz-Tiriac Unit pentru asigurarea CARGO?

Allianz-Tiriac Unit nu ofera doar polite de asigurari CARGO sau alte tipuri de asigurari care sunt trecute in rubrica de produse, ci promite si acorda clientilor sai, in primul rand, servicii de calitate.
Alege Asigurarea CARGO de la Allianz-Tiriac Unit si protejeaza-ti afacerea si clientii cu un produs fara de care esti expus unui risc care iti poate afecta negativ business-ul.

Afla mai multe informatii importante despre aceasta polita in documentul de informare privind produsul de asigurare (PID).

Cumpara Online