Asigurarea de Raspundere Civila a Producatorului

Derularea unei afaceri implica pentru tine multa responsabilitate. Chiar daca iti desfasori activitatea cu cea mai mare grija si furnizezi produse si servicii de cea mai buna calitate, totusi se poate intampla un eveniment neprevazut. In cazul in care un produs provoca ranirea unei persoane sau pagube la bunuri, ai putea fi obligat sa platesti despagubiri.
Asigurarea de raspundere civila a producatorului acopera aceste costuri, ajutandu-te sa eviti o cheltuiala care poate fi considerabila.

Asigurarea de raspundere civila a producatorului se adreseaza:

• fabricantilor de produse finite, materii prime sau parti componente;
• companiilor care se prezinta ca producatori, prin faptul ca isi inscriu pe produs numele, marca sau orice alt semn distinctiv;
• companiilor care importa produse in Romania in vederea vanzarii, inchirierii, cumpararii sau altei forme de instrainare in cadrul activitatii proprii de comercializare in cadrul societatii;
• companiilor care importa produse in Romania in vederea vanzarii, inchirierii, cumpararii sau altei forme de instrainare in cadrul activitatii proprii de comercializare in cadrul societatii.

Esti acoperit pentru raspunderea civila a companiei tale in calitate de Producator, pentru prejudiciile produse unor terte persoane constand in:
• vatamari corporale – incapacitate temporara de munca, invaliditate permanenta, deces – si/sau
• pagube la bunuri, altele decat produsul cu defecte, si care au fost cauzate de produsul cu defecte ce face obiectul afacerii tale.

Iti platim despagubiri pentru:
• sumele compensatorii pe care esti obligat sa le platesti tertelor persoane pagubite cu titlu de prejudicii, ca urmare a producerii evenimentelor asigurate;
• cheltuielile de judecata facute de persoana pagubita pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii tale la plata despagubirilor, daca ai fost obligat la despagubire prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
• cheltuielile de judecata facute de tine in procesul civil, stabilite de lege ori de catre instantele de judecata, daca ai fost obligat la plata despagubirilor.

Poti alege limitele de raspundere in functie de nevoia de protectie.

Acest tip de asigurare constituie, alaturi de Asigurarea de raspundere civila generala si Asigurarea de raspundere civila a angajatorului fata de angajati, pachetul de baza la care trebuie sa te gandesti cand vrei sa fii protejat pentru raspunderea ce decurge din desfasurarea activitatii tale.

Afla mai multe informatii importante despre aceasta polita in documentul de informare privind produsul de asigurare (PID).