Asigurare D&O

Mediul economic este in continua schimbare. Directorii executivi si administratorii sunt responsabili pentru bunul mers al companiei.

Managerii se confrunta din ce in ce mai des cu situatii complicate precum majorari de capital, listarea la bursa, schimbari in actionariat, competitia in crestere, controale de reglementare, iar chiar si cea mai mica greseala a acestora ar putea genera prejudicii considerabile, pe care vor trebui sa le plateasca.

De aceea, o asigurare D&O este extrem de importanta pentru ca protejeaza averea personala a directorilor si administratorilor companiei.

  • Persoanele asigurate pot fi administratorii, membrii directoratului, membrii consiliului de supraveghere, directori;
  • Polita se incheie de regula, de catre companie, pentru toti administratorii si directorii executivi ce detin aceasta calitate/functie in timpul perioadei de asigurare;
  • Asigurarea D&O acopera prejudiciul (pierderea financiara) suferit direct / indirect de catre companie ca urmare a faptelor culpabile ale persoanei(elor) asigurate.

In acelasi timp asigurarea acopera si:

  • cheltuielile de judecata facute de persoanele asigurate in procesul civil, stabilite de lege ori de cate instantele de judecata, daca acestea au fost obligate la plata despagubirilor;
  • cheltuielile rezonabile si necesare investigarii, expertizarii ori apararii impotriva oricarei cereri de despagubire pentru prejudicii care ar putea fi acoperite de polita de asigurare efectuate de companie sau de catre persoanele asigurate pentru serviciile prestate in acest scop de terte persoane.

 

Tipul acoperirii este “reclamarea prejudiciului” (“claims made”), adica polita acopera acele prejudicii reclamate de catre terti, pentru prima oara in scris, in perioada de asigurare si care decurg din fapte culpabile savarsite de manageri in timpul perioadei de asigurare in exercitarea functiilor incredintate in cadrul companiei.

 

Pentru a avea continuitate in acoperirea raspunderii profesionale, daca polita de asigurare este reinnoita la Allianz-Tiriac Unit, poti beneficia de acoperirea unei perioade retroactive.