Raspunderea civila profesionala delictuala pentru erori si omisiuni “E&O“

Asigurarea de raspundere civila profesionala delictuala de tip erori si omisiuni (E&O) iti ofera protectia financiara necesara in cazul in care trebuie sa platesti despagubiri unui client, pentru prejudiciile produse acestuia ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare, din culpa (neglijenta, imprudenta, omisiune sau eroare profesionala), a obligatiilor cu privire la atributiile specifice profesiei, pentru care devii raspunzator in baza prevederilor legale.

Raspunderea civila profesionala delictuala pentru erori si omisiuni “E&O“ – ce trebuie sa stii?

Poti incheia aceasta asigurare in cazul in care esti legal autorizat/acreditat sa exerciti profesia mentionata in polita, in baza autorizatiilor, acreditarilor sau certificarilor profesionale, dobandita in conformitate cu legislatia aplicabila activitatii, intr-una din formele legale de desfasurare a activitatii (persoana fizica sau persoana juridica).

Verifica aici lista profesiilor carora li se adreseaza aceasta asigurare de raspundere civila profesionala pentru erori si omisiuni.

Faptele culpabile le reprezinta erorile profesionale consecinta directa a unor acte de neglijenta, imprudenta sau omisiune savarsite de tine in calitate de Asigurat prin fapte si acte juridice in legatura cu activitatea ta profesionala, care sunt de natura a antrena raspunderea ta civila profesionala delictuala fata de persoana pagubita si pentru care devii raspunzator in baza prevederilor legale, in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive.

Allianz-Tiriac Unit va acorda despagubiri, in limitele raspunderii pe eveniment mentionate in polita de asigurare si a prevederilor din conditiile de asigurare, pentru:

  • sumele compensatorii pe care esti obligat sa le platesti persoanelor pagubite, cu titlu de prejudicii, ca urmare a producerii unor evenimente asigurate, sume compensatorii stabilite printr-o hotarare judecatoreasca definitiva;
  • cheltuielile de judecata facute de persoana pagubita pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii tale la plata despagubirilor, in limita stabilita prin hotarare judecatoreasca, daca ai fost obligat la plata despagubirii prin hotarare judecatoreasca definitiva;
  • cheltuielile de judecata facute de tine in procesul civil, probate cu documente, daca ai fost obligat la plata prejudiciilor prin hotarare judecatoreasca.

In plus, Allianz-Tiriac Unit acorda despagubiri si pentru refacerea/inlocuirea documentelor originale (de ex. acte, certificate, planuri, harti, date pe suport electronic, altele decat bancnote/actiuni/obligatiuni/instrumente de plata), care au fost lasate de catre clienti in grija ta spre utilizare in desfasurarea serviciilor profesionale specifice, si care au fost distruse/pierdute din culpa ta. Despagubirea acordata este de 10% din limita raspunderii pe eveniment dar maxim 1.000 euro (pe eveniment si in total pe perioada asigurata).

De asemenea, in cazul in care polita a fost denuntata de catre tine sau polita a expirat si nu s-a mai reinnoit, iti punem la dispozitie o perioada extinsa de notificare a prejudiciilor, de 30 de zile, perioada in care ne poti instiinta despre orice dauna produsa in timpul perioadei de asigurare.

Tipul acoperirii este “reclamarea prejudiciului” (“claims made”), adica polita acopera acele prejudicii reclamate de catre clienti, pentru prima oara in scris in perioada de asigurare, decurgand din fapte culpabile savarsite de tine in timpul perioadei de asigurare, in prestarea serviciilor profesionale.

Afla mai multe informatii importante despre aceasta polita in documentul de informare privind produsul de asigurare (PID)

Cumpara Online