Asigurare Obligatorie Locuinta (PAD)

Asigurarea obligatorie a locuintelor este reglementata de Legea 260/2008 si normele de punere in aplicare emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Societatea de asigurare care preia riscurile si raspunderile asumate in aceasta forma de asigurare este PAID, Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale.

Allianz-Tiriac Unit este unul din principalii membri fondatori ai Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor – PAID – si este societate autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara sa incheie polite pentru Asigurarea obligatorie a locuintelor.

In cadrul acestei forme de asigurare sunt cuprinse toate cladirile cu destinatia de locuinta: locuinta de serviciu, locuinta sociala, locuinta de interventie (cazare personal), locuinta de necesitate (destinata cazarii temporare), locuinta de protocol, casa de vacanta.

Locuintele sunt clasificate conform Legii 260/2008, dupa cum urmeaza:

  • Locuinta tip A – constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exterior din piatra, caramida arsa sau din orice alte material rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurata este 100.000 LEI;
  • Locuinta tip B – constructia cu pereti exterior din caramida nearsa sau din orice alte material nesupuse unui tratament termic si/sau chimic, pentru care suma asigurata este 50.000 LEI.

RISCURILE acoperite prin polita obligatorie a locuintelor (PAD) sunt cele aferente dezastrelor naturale, respectiv:

  • Cutremur (miscare seismica brusca a scoartei terestre orizontala, vertical si/sau de torsiune, datorata unui dezechilibru fizic produs in interiorul acesteia, avand origine tectonica, vulcanica sau de prabusire);
  • Inundatii (acoperirea unei portiuni de uscat cu apa ca urmare a revarsarii peste marginile cursurilor sau bazinelor de apa, a ruperii digurilor sau malurilor, a ingustarii bruste a cursului sau a unor precipitatii abundente);
  • Alunecari de teren (miscare lina a terenului cauzata de miscari tectonice sau de eroziune naturala).

Prima de asigurare:

  • 130 LEI pentru fiecare locuinta tip A;
  • 50 LEI pentru fiecare locuinta tip B.

Acceseaza Ghidul de Emitere al Politei PAD pentru mai multe detalii.

Chiar daca asigurare obligatorie de tip PAD este mai mult decat o necesitate, fiind stipulata legislativ, este la latitudinea ta ce firma de asigurari alegi pentru emiterea acestui tip de polita, pretul fiind acelasi, indiferent de unde o achizitionezi.
Noi iti recomandam sa alegi emiterea ei la Allianz-Tiriac Unit deoarece vei beneficia de toate avantajele colaborarii cu o echipa de profesionisti si, mai ales, vei putea oricand sa platesti online sau sa ii contactezi pe consultantii nostri oricand ai vreo nelamurire.

Daca ai nevoie si de o asigurare facultativa a locuintei iti poti alege fie Asigurarea facultativa a locuintei CASA MEA, fie Asigurarea facultativa a locuintei CASA MEA PREMIUM.

Afla mai multe informatii importante despre aceasta polita in documentul de informare privind produsul de asigurare (PID).

Cumpara Online