garantii.allianztiriacunit.ro: Prima platformă online dedicată vânzării asigurărilor de garanţie de participare la licitaţie din România

În luna noiembrie, Gothaer Asigurări Reasigurări a lansat platforma garantii.allianztiriacunit.ro, prin care companiile care participă la proceduri de achiziţie publică din România îşi pot achiziţiona online garanţia de participare la licitaţie;

Asigurările de garanţii pentru participarea la licitaţie se pot obţine acum de la Gothaer simplu şi rapid, clienţii având posibilitatea să-şi calculeze singuri, direct din platformă, costul primei de asigurare şi să solicite emiterea acestui tip de poliţă;

Platforma este dedicată tuturor societăţilor care participă la proceduri de achiziţie publică pentru furnizarea de produse şi servicii (de exemplu, cele din industria IT, farmaceutică, a echipamentelor medicale, alimentară, auto, de consultanţă, birotică, distribuţie, construcţii etc.).

 

Gothaer Asigurări Reasigurări a lansat prima platformă din România care permite clienţilor săi să îşi achiziţioneze online poliţe de asigurare pentru garanţiile de participare la licitaţie.  Garanțiile de participare la licitație reprezintă o condiţie obligatorie pentru orice companie care intenţionează să participe la o procedură de atribuire a unui contract de achiziţie publică.

Potrivit informaţiilor publice disponibile, în anul 2013 au fost iniţiate un  număr de 19.343 proceduri de achiziţie publică prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), având o valoare totală estimată de 74.551.065.026 lei1. Pentru majoritatea procedurilor de achiziţie publică, constituirea garanţiei de participare la licitaţie de către ofertanţi a fost obligatorie.

„Platforma garantii.allianztiriacunit.ro reprezintă o nouă etapă inovativă în oferirea de soluţii personalizate în funcţie de nevoile specifice ale clienţilor care participă în cadrul proceselor de achiziţii publice, facilitându-le acestora întregul proces de obţinere a garanţiei de participare la licitaţie, proces concentrat în câţiva paşi simpli şi rapizi”, declară Anca BĂBĂNEAŢĂ, CEO, Gothaer Asigurări Reasigurări.

Asigurarea de garanţie de participare la licitaţie face parte din categoria instrumentelor de garantare reglementate prin lege, solicitate oricărei companii care intenţionează să participe la o procedură de achiziţie publică. Companiile care aleg să încheie o poliţă de asigurare de acest tip beneficiază de creşterea disponibilului de lichidităţi, dar şi de independenţă faţă de instituţiile creditoare, pentru că la încheierea unei asigurări de garanţie nu se solicită garanţii colaterale sub forma depozitelor în numerar sau a garanţiilor reale mobiliare.

„Suntem asigurătorul care înţelege nevoile clienţilor noştri, iar această platformă este rezultatul interesului nostru faţă de acest segment de piaţă, a dorinţei de a fi prezenţi şi mai activi în rândul companiilor care participă la diverse proceduri de achiziţie publică, oferindu-le astfel acestora o soluţie autonomă şi la îndemână pentru emiterea garanţiilor de participare la licitaţie”, completează Anca BĂBĂNEAŢĂ, CEO, Gothaer Asigurări Reasigurări.

O platformă inovativă ce reduce substanţial timpul de solicitare, ofertare şi emitere a garanţiilor de participare la licitaţie.

„Ne bucurăm să anunţăm lansarea primei platforme online din România care oferă posibilitatea clienţilor să-şi calculeze singuri şi să obţină într-un termen foarte scurt garanţia de participare la licitaţie. Garanţiile de participare la licitaţie emise de societăţile de asigurare sunt similare cu scrisorile de garanţie bancară, făcând parte din categoria produselor de risc financiar, de aceea procedura curentă de analiză a solicitărilor clienţilor este complexă şi presupune o analiză de risc a modului în care se dezvoltă afacerile acestora, dar care, din păcate, durează destul de mult. Din dorinţa de a răspunde cât mai rapid nevoilor clienţilor noştri, am dezvoltat proiectul Asigurări Garanţii Online (disponibil pe platforma garantii.allianztiriacunit.ro) confirmând astfel, din nou, că suntem o companie modernă şi că ne dorim mereu să fim cu un pas înaintea pieţei.

Un segment important al clienţilor noştri este reprezentat de cei care participă în mod frecvent la licitaţiile publice, indiferent că acestea au obiectul furnizării de produse, servicii sau construcţii. Prin această platformă, orice companie din România, eligibilă conform condiţiilor interne de subscriere ale societăţii, are posibilitatea să-şi încheie garanţiile de participare la licitaţie în condiţii avantajoase, într-un format simplu şi rapid, lucru care îi poate ajuta să câştige şi să deruleze contractele de achiziţii publice. Platforma este uşor accesibilă şi user-friendly, iar procesul de achiziţie presupune câţiva paşi simpli: clienţii sunt invitaţi să îşi facă un cont, se validează în timp real eligibilitatea pentru emiterea garanţiilor de participare la licitaţie şi, ulterior, aceştia îşi pot calcula singuri ofertele2 pentru emiterea garanţiilor de participare la licitaţie care, în final, se transformă rapid în poliţe comandate (documentele originale sunt emise de subscriitorii Gothaer, în baza comenzilor efectuate) şi plătite online”, a declarat Mihuţ MĂRCULESCU, Şef Serviciu Subscriere Garanţii, Gothaer Asigurări Reasigurări.

În portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări se mai află, la categoria asigurărilor de garanţii, şi garanţiile de bună execuţie şi de bună execuţie aferentă perioadei de notificare a defectelor, care pot fi ofertate direct de către specialiştii Gothaer.

Detalii pe garantii.allianztiriacunit.ro.

1 În conformitate cu „Raportul statistic privind procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică iniţiate în anul 2013 prin publicare de anunţ sau invitaţie de participare în cadrul SEAP” pregătit de ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice);

2 Ofertele emise prin platforma garantii.allianztiriacunit.ro sunt obţinute în conformitate cu limitele valorice şi condiţiile stabilite de Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.

***

Persoană de contact:

Oana Radu

PR Coordinator

0755.015.510

[email protected]

 

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul grupului Gothaer.

Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 180 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 66,72 milioane lei în 2013 şi un jucător important pe piaţa de asigurări din România.

Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul agenţilor şi brokerilor de asigurare autorizaţi, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.

Grupul Gothaer, una din cele mai importante societăţi mutuale din Germania, deţine 100% din pachetul de acţiuni al societăţii, susţinând astfel interesul său serios şi de lungă durată în România.