Gothaer asigură riscurile de terorism, greve, revolte și tulburări civile prin polițele GoTRAVEL și MyTRAVELS

• Gothaer Asigurări Reasigurari este primul asigurător din România care acoperă astfel de riscuri speciale, alături de accident și îmbolnăvire imprevizibilă;
• Aceste riscuri sunt incluse automat în acoperirile de bază oferite prin asigurările medicale pentru călătorii în străinătate GoTRAVEL și MyTRAVELS de la Gothaer.

În ultimii ani, riscul de terorismnu mai este unul excepţional și, din păcate, acesta s-a manifestat nu doar în zone de conflict, ci și în afara acestora.

În acest context, dar şi din grija față de siguranța clienților săi, începând cu decembrie 2017, Gothaer devine primul asigurător din România care include în mod automat, riscurile de terorism, greve, revolte şi tulburări civile în polița de asigurare medicală pentru călătorii în străinătate. Riscul de terorism, dar şi riscurile de greve, revolte şi tulburări civile, erau până acum în mod tradiţional prevăzute la excluderi, la acest capitol rămânând acum doar situaţiile în care sunt implicate arme nucleare, biologice sau chimice.

Clientul se află în centrul tuturor proiectelor de dezvoltare și inovație aduse de serviciile şi produsele Gothaer. Pentru că noi, la Gothaer, avem expertiza şi preocuparea continuă de a include în acoperire exact ceea ce contează cu adevărat pentru clienţi,” declară Mihuț MĂRCULESCU, Manager Subscriere, Gothaer Asigurări Reasigurări.

Acoperirea urmează teritorialitatea poliţei de călătorie în străinătate, putând fi valabilă în întreaga lume, cu excepția zonelor de conflict, acoperind cheltuielile medicale survenite ca urmare a vătămărilor apărute în cazul unui eveniment asigurat.

Este normal să ne adaptăm oferta de asigurare în funcţie de nevoia de protecţie pe care o au clienţii noştri, incluzând aceste riscuri în mod automat printr-o acoperire unică pe piaţa din România. Acesta este rolul unui asigurător, de a fi prezent şi de a oferi soluţii, cum şi când este nevoie,” a adăugat Anca BĂBĂNEAŢĂ, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

Pentru a beneficia de aceste acoperiri (riscurile de terorism, greve, revolte şi tulburări civile), Gothaer pune la dispoziţia clienților săi două tipuri de asigurare medicală pentru călătorii în străinătate: GoTRAVEL și MyTRAVELS.

Asigurările de la Gothaer acoperă o paletă largă de produse inovatoare, care sunt disponibile atât prin rețeaua proprie de vânzări, online pe www.allianztiriacunit.ro, precum și prin partenerii săi comerciali.

 

Analizele din acest an arată că din 2008 și până acum, riscul de terorism a crescut de 2,8 ori*. Numărul de atacuri teroriste pe plan global a crescut cu 14% în 2016 raportat la 2015, iar în ceea ce privește țările occidentale – cu 175%. Numai anul trecut au avut loc 4.151 de atacuri teroriste în întreaga lume, comparativ cu 3.633 în 2015**.
* Studiu COFACE, aprilie 2017, http://www.coface.ro/en/News-Publications/News/New-Coface-Political-Risk-Index-in-159-countries
** Studiu AON, aprilie 2017, http://www.aon.com/2017-political-risk-terrorism-and-political-violence-maps/index.html

***

Persoană de contact:
Oana Radu
PR Director
[email protected]
0755.015.510

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări
Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul Grupului Gothaer. Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 200 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 97.8 mil. lei.
Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul partenerilor săi comerciali, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.