Gothaer Asigurări Reasigurări a lansat Travel-Storno – asigurarea complexă pentru călătorii in străinatate

  • Travel – Storno de la Gothaer Asigurări Reasigurări acoperă riscuri care pot afecta o călătorie în străinătate din momentul planificării acesteia şi până la momentul întoarcerii în ţară: anularea plecării, pierderea bagajelor, falimentul companiei aeriene etc.;
  • Noua asigurare oferită de companie este un produs flexibil, oferindu-ţi posibilitatea de a alege singur suma asigurată.

Cu vacanţa de Paşte încă proaspătă în memorie şi cu gândul la weekend-ul prelungit de 1 mai, din ce în ce mai mulţi români încep să îşi planifice concediile sau city break-urile pentru perioada următoare. Pentru cei care vor să îşi ştie călătoriile în străinătate complet asigurate încă din momentul planificării acestora şi până la întoarcerea în ţară, Gothaer a lansat un nou produs: Asigurarea Travel – Storno.

 Travel – Storno este asigurarea care te acoperă împotriva riscurilor la care poate nici nu te gândeşti în momentul în care hotărăşti să pleci într-o călătorie. Nu te gândeşti că s-ar putea să îţi pierzi documentele, să ţi se anuleze zborul, să ţi se piardă bagajele sau să ţi se întâmple alte evenimente care să îţi afecteze călătoria.

Şi nici nu ne dorim să plece clienţii noştri în vacanţă sau în interes de serviciu cu asemenea gânduri, acesta fiind motivul pentru care am conceput Asigurarea Travel – Storno, acoperind riscurile importante încă din momentul planificării deplasării şi până la întoarcerea în ţară”, a declarat Anca Băbăneaţă, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

Pe lângă acoperirile pe care le includ şi poliţele clasice de tip „travel” – producerea unui accident sau a unei îmbolnăviri în timpul călătoriei – noul produs de asigurare oferit de Gothaer acoperă şi o serie de riscuri speciale. În ceea ce priveşte componenta Storno (care acoperă riscul de anulare a călătoriei), despăgubirea vizează sumele achitate de asigurat (cazare, bilet de avion) în avans, aferente călătoriei asigurate care nu a mai putut avea loc.

Printre riscurile speciale enumerăm:

  • Anularea plecării în călătorie din motive independente de persoana asigurată. Posibile cauze asigurate pot fi anularea călătoriei efectuate cu avionul, falimentul companiei aeriene, anularea sau amânarea unui eveniment la care asiguratul trebuia să ia parte în străinătate etc.;
  • Întoarcerea din călătorie mai devreme de data programată cauzată de evenimente precum decesul, accidentarea sau îmbolnăvirea unei rude de gradul I sau II, distrugerea locuinţei etc.

De asemenea, activităţile sportive recreaţionale (înot, jogging, drumeţii, ciclism turistic) sunt incluse gratuit în acoperirile poliţei.

Opţional, în schimbul plăţii unei prime de asigurare suplimentare, Asigurarea Travel – Storno de la Gothaer poate acoperi şi următoarele riscuri:

  • Evenimente petrecute în timpul practicării unor sporturi de agrement cu grad mediu de risc (schi, scufundări, snorkelling, fotbal, echitaţie etc.);
  • Asigurarea bagajelor de călătorie (cu suma asigurată de 1.000 euro) în cazul călătoriilor efectuate cu avionul.

Acoperirea poliţei este valabilă pentru orice destinaţie, inclusiv SUA, Canada, Israel.

Acoperitoare şi flexibilă, această nouă poliţă are, în afară de acoperirile extinse, avantajul de a-i permite celui care optează pentru ea să îşi aleagă suma asigurată (care poate fi 5.000, 10.000, 30.000 sau 50.000 euro) indiferent de destinaţia călătoriei. În ceea ce priveşte costul unei asemenea poliţe, acesta este influenţat de scopul călătoriei, destinaţia, durata călătoriei şi suma asigurată.

Asigurarea Travel – Storno de la Gothaer poate fi achiziţionată în sediile Gothaer, prin intermediul agenţiilor de turism partenere sau intermediarilor autorizaţi.

 ***

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul grupului Gothaer.

Gothaer este un asigurator în plină dezvoltare, cu peste 180 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 66.72 milioane lei în 2013 şi un jucător important pe piaţa de asigurări din România.

 Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul agenţilor şi brokerilor de asigurare autorizaţi, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.

 Grupul Gothaer, una din cele mai importante societăţi mutuale din Germania, deţine 100% din pachetul de acţiuni al societăţii, susţinând astfel interesul său serios şi de lungă durată în România.