GOTHAER Finanzholding AG si PLATINUM Asigurari Reasigurari anunta finalizarea tranzactiei si preluarea pachetului majoritar de catre GOTHAER Finanzholding AG

Urmare a aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a intentiei de preluare a pachetului majoritar de actiuni, Platinum Asigurari Reasigurari S.A. anunta finalizarea tranzactiei prin care Gothaer Finanzholding AG a achizitionat 67 la suta din actiunile societatii. Restul de actiuni raman detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor urmand sa valideze finalizarea tranzactiei.

Jürgen Meisch, CFO al Gothaer Insurance Group: „Achizitia a 67 la suta din actiunile Platinum este un pas important in strategia de dezvoltare a grupului Gothaer in Europa Centrala si de Est (CEE), iar Platinum este platforma ideala pentru intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor. Suportul financiar si tehnic venit din partea uneia dintre cele mai vechi si puternice companii de asigurari din Germania va intari pozitia companiei Platinum. Impreuna cu echipa manageriala locala excelenta, ne asteptam sa devenim in urmatorii 5 ani una dintre cele mai mari companii de asigurare pe piata asigurarilor generale din Romania.”

Platinum Asigurari Reasigurari a incheiat anul 2011 pe profit, urmare a unei abordari prudente, continuand dezvoltarea afacerilor in 2012 intr-o maniera similara cu orientarea catre profit.

Constantin Toma, Presedinte al Consiliului de Administratie Platinum Asigurari Reasigurari: „In aceasta perioada dificila, suntem bucurosi sa atragem un investitor strategic atat de puternic ca Gothaer care sa ne fie partener. Credem ca intrarea Gothaer in companie este un semn pozitiv pentru Platinum si industria asigurarilor. Platinum va putea imbunatati calitatea produselor si serviciilor oferite clientilor sai, cu ajutorul experientei indelungate si know-how-ului Gothaer in industria asigurarilor. Ca un prim pas spre integrarea in Grupul Gothaer, Platinum va fi in curand rebranduit in Gothaer, pentru a beneficia de pozitia puternica pe piata a unui grup international de asigurari.

Despre Grupul de Asigurare Gothaer

Gothaer Versicherungsbank VVaG este una din cele mai importante companii de asigurari mutuale din Germania si compania mama a grupului Gothaer, oferind produse de asigurari generale, de viata si sanatate.

Gothaer Finanzholding AG este entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului.

Cu o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor, Gothaer este asiguratorul ales de peste 3.5 millioane de clienti, gestionand un portofoliu de active de 23 miliarde Euro si un volum anual de prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro.

Grupul Gothaer a inceput expansiunea in afara Germaniei, intrand in CEE prin achizitia asiguratorului polonez PTU (Polskie Towarzystwo Ubezpieczen S.A.) precum si prin implicare in asociatia europeana a asiguratorilor Eurapco.

Despre PLATINUM

Platinum Asigurari Reasigurari S.A. este o companie de asigurari generale cu capital privat, cu o strategie de abordare a pietei bazata pe dezvoltarea produselor si a serviciilor de asigurare de inalta calitate, particularizate pentru a acoperi gama extinsa de nevoi ale clienților, cu linii de dezvoltare pornind atat de la tipurile de asigurari specifice pietei de asigurare, cat si de la produse inovatoare care aduc un plus de valoare si acoperire clientilor Platinum.

Despre CONSTANTIN TOMA

Unul din pionierii pietei de asigurari romanesti; fondatorul Omniasig si unul din managerii cei mai vizionari si experimentati ai industriei asigurarilor din Romania.

Despre EFRAIM NAIMER

Membru fondator si fost CEO al TBIH, unul din cele mai importante holdinguri financiare din Europa Centrala si de Est, detinand si dezvoltand peste 20 de companii de asigurari si fonduri de pensii in mai mult de 11 tari in CEE.