IMMens de la Gothaer: o acoperire completă pentru IMM-urile din România printr-o poliţă unică în piaţa asigurărilor

  • Asigurarea pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii – IMMens de la Gothaer – este un produs unic în piață, dedicat și adaptat acestui segment;
  • O acoperire complexă și completă, cu avantaje concrete, construită astfel încât să se adreseze nevoilor specifice din șapte domenii de activitate: 

  • IMMens de la Gothaer este un produs unic prin prisma multiplelor acoperiri specifice activităților asigurate și se vinde atât prin rețeaua proprie, online, cât și prin intermediul brokerilor de asigurare.

Cu o pondere de 58% din volumul total al PIBului din România și cu 67% din totalul de salariați în economia non-financiară, segmentul IMM are o deosebită importanță pentru dezvoltarea mediului de afaceri din țara noastră. Acesta are totodată nevoie de susținere pentru a-și continua dezvoltarea in parametri optimi, nedeviat de la curs de evenimente semnificative.

Tocmai din acest motiv, Gothaer Asigurări Reasigurări lansează asigurarea IMMens – un produs unic în piață prin structura completă a riscurilor asigurate, modelat astfel încât să ofere acoperiri personalizate pentru fiecare tip de afacere, în funcție de domeniul de activitate în care activează. Astfel, printr-o singură poliță de asigurare, fiecare domeniu de activitate beneficiază de un complex de acoperiri asigurate dedicate, tailor-made, acoperind riscurile specifice activității prestate de acestea.

Am investit mult timp și atenție în conceperea acestui produs și suntem mândri de rezultat. Am studiat nevoile actuale ale potențialilor clienți, domeniul de activitate în care operează și ofertele disponibile pe piață şi suntem convinși că antreprenorii români au nevoie de pachete de asigurare personalizate, care să cuprindă o protecție solidă pentru afacerile lor și totodată, de o soluție simplă și unitară care să îi ajute să economisească timpul petrecut în cautarea celui mai bun mix de oferte de asigurare din punct de vedere al raportului calitate – preţ şi că au nevoie de IMMens.

Cu IMMens avem un produs unic care răspunde tuturor acestor nevoi și în care ținem cont de importanța acordării unor acoperiri dedicate industriei din care fac parte, unice pe piața asigurărilor pentru întreprinderi mici și mijlocii din România, declară Anca Băbăneață, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări.

Cele mai recente statistici indică o creștere a numărului de IMM-uri în 2013, previziunile specialiștilor pentru 2014 și 2015 sugerează o revenire a sectorului IMM-urilor aproape de nivelul pre-criză în ceea ce privește numărul de firme și al celui de angajați. România este în continuare țara cu cel mai mic număr de IMM-uri raportat la dimesiunea populației, respectiv cu o densitate de 21,3 IMM-uri la mia de locuitori (față de o medie europeană de 42,7), ceea ce reflectă totodată și potențialul important de dezvoltare pe acest segment[1].

Suntem conștienți de importanța segmentului IMM-urilor pentru economia României și ne bucurăm că putem susține prin produsul și serviciile noastre dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii. Printre atuurile esențiale ale produsului se află nu doar acoperirile speciale, structura sa modulară cu riscuri specifice diverselor tipuri de business și oferirea unor acoperiri unice, cât și posibilitatea de a-l achiziționa rapid, online, pe platforma noastră dedicată – online.allianztiriacunit.ro – sau pe cele dedicate partenerilor. În plus, avem o serie de avantaje care știm că ne recomandă în fața acestor clienți: poziționarea Gothaer în România ca o companie flexibilă și modernă, orientată spre nevoile reale ale clientului, know-how-ul primit de la Grupul Gothaer care se adaugă experienței locale, calitatea serviciilor oferite și rapiditatea în plata daunelor”, declară Iulia Nicola, Subscriitor Şef, Gothaer Asigurări Reasigurări.

Din punct de vedere al concentrării numărului de IMM-uri și al inițiativelor antreprenoriale, regiunea București – Ilfov este pe primul loc, urmată de Regiunea Nord-Vest. Gothaer are o bună reprezentare în aceste regiuni, prin rețeaua proprie, la aceasta adăugându-se și un parteneriat solid cu principalele societăți de intermediere în asigurări, ceea ce conturează un alt aspect important în vânzarea asigurării IMMens.

Fiind o poliță de tip multi-risc, modulară și adaptată nevoilor specifice fiecăruia dintre segmentele de afaceri cărora i se adresează, asigurarea IMMens de la Gothaer se construiește pornind de la Asigurarea Clădirilor și/ sau a Conținutului (clădiri și bunurile aflate în acestea), la care clientul poate alege, în completarea acesteia, secțiunile și riscurile asigurate pe care le consideră de interes pentru afacerea sa, și anume:

  • Pierderile financiare survenite din întreruperea activității
  • Asigurarea banilor
  • Asigurarea de răspundere civilă
  • Asigurarea de accidente a angajaţilor

În funcție de domeniul de activitate al afacerilor, asigurarea IMMens de la Gothaer poate cuprinde unul sau toate riscurile asigurate de mai sus și adaugă în plus riscuri specifice la care sunt expuse acestea:

IMMens pentru HORECA este un pachet de asigurare dedicat exclusiv afacerilor din domeniul hotelier, restaurante sau întreprinderi care oferă servicii de catering. Printre riscurile specifice amintim: răspunderea civilă adaptată activității HORECA acoperă pagubele produse clienților, dar și terțelor persoane, pierderile financiare cauzate de întreruperea activității din ordinul autorităților ca urmare a infestării cu boli epidemiologice (salmonella, hepatita A, hepatita B, dar şi alte boli), pagube la bunurile personale ale clienților, răspunderea în calitate de angajator pentru prejudiciile suferite de angajați, creșterea  sezonieră a stocurilor.

IMMens pentru BIROURI/ SPAȚII ADMINISTRATIVE este un pachet de asigurare dedicat activităților administrative precum birouri notariale, de contabilitate, de avocatură, de consultanță sau sediilor de firme. Printre riscurile specifice amintim:  acoperirea cheltuielilor cu refacerea documentelor și a suporturilor de date, acoperirea cheltuielilor cu relocarea activității, interzicerea accesului în sediu din cauze independente de asigurat, mutarea temporară a bunurilor la o altă locație.

IMMens pentru PRODUCĂTORI și PRESTATORI de SERVICII este un pachet de asigurare dedicat activităților de producție sau prestări servicii cu scop lucrativ, adresat atât afacerilor acestora, cât și clădirilor și bunurilor folosite pentru desfășurarea activităților. Printre riscurile specifice amintim: asigurarea utilajelor, instalațiilor și a echipamentelor utilizate în activitate, extinderea acoperirii și pentru bunurile cu care își desfășoară activitatea în afara locației, răspunderea civilă specială a producătorului și/ sau a prestatorului de servicii.

IMMens pentru ACTIVITĂȚI COMERCIALE (MAGAZINE) este un pachet de asigurare dedicat activităților de comerț cu amănuntul prin magazine specializate sau comerțul cu ridicata. Printre riscurile specifice amintim: asigurarea stocurilor refrigerate, inclusiv deteriorarea acestora, creșterea sezonieră a stocurilor, pagubele produse mărfurilor pe timpul transportului, asigurarea banilor în timpul programului de lucru, răspunderea pentru produsele vândute.

IMMens pentru EDUCAȚIE este un pachet de asigurare dedicat activității specifice în domeniul educației și învățământului preșcolar și gimnazial, centre tip ”after-school”, școli de muzică, centre de limbi străine etc., adresat atât afacerilor acestora, cât și clădirilor și bunurilor folosite pentru desfășurarea activităților. Printre riscurile specifice amintim: răspunderea civilă față de terți și elevi precum și răspunderea în legătură cu produsele/preparatele alimentare servite acestora, dar și întreruperea activității și închiderea locației ca urmare a infestării cu boli epidemiologice.

IMMens pentru SPORT & FITNESS este un pachet de asigurare dedicat activităților de sport și fitness cu scop recreativ, ce acoperă atât clădirile și bunurile folosite pentru desfășurarea activității, cât și întreaga afacere. Printre riscurile specifice amintim: cheltuieli pentru închirierea unui spațiu similar celui asigurat în cazul întreruperii activității, extinderea acoperirii pentru riscuri specifice ce pot produce defecțiuni ale aparatelor și echipamentelor de fitness.

IMMens pentru PROFESII LIBERALE este o ofertă specială dedicată celor care practică profesii liberale și care optează să încheie polița de Răspundere Civilă Profesională de la Gothaer și asigurarea afacerii cu IMMens pentru BIROURI/ SPAȚII ADMINISTRATIVE,  la care se acordă 10% reducere din prima de asigurare. Un pachet de asigurări pentru PROFESIILE LIBERALE*, ce oferă acoperiri specifice pentru riscurile la care afacerea lor este expusă (*contabilii, evaluatorii (membri ANEVAR) și experții tehnici, auditorii financiari, avocații, consilierii juridici, practicienii în insolvență (administrator judiciar, lichidator)).

Prețul unei asigurări IMMens de la Gothaer variază foarte mult în funcție de nevoile clientului, de specificul domeniului în care acesta activează, precum și de riscurile acoperite. Asigurarea IMMens de la Gothaer se poate încheia pe o perioadă de până la 3 ani, la un preț accesibil şi competitiv pe segmentul acestor tipuri de polițe.

Până la finalul anului, compania Gothaer Asigurări Reasigurări estimează că vor fi încheiate 1.000 de polițe de asigurare IMMens.

Asigurarea IMMens de la Gothaer se distribuie atât prin rețeaua proprie de vânzări, cât și online pe www.allianztiriacunit.ro și prin intermediari autorizaţi/ brokeri parteneri.

Persoană de contact:

Oana Radu

PR Coordinator

0755.015.510

[email protected]

 

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări

Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul grupului Gothaer.

Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 180 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 84,3 milioane lei[2] în 2014 ţintind să devină un jucător important pe piaţa de asigurări din România.

Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul agenţilor şi brokerilor de asigurare autorizaţi, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.

Grupul Gothaer, una din cele mai importante societăţi mutuale din Germania, deţine 100% din pachetul de acţiuni al societăţii, susţinând astfel interesul său serios şi de lungă durată în România.

 

[1]”IMMurile românești în Uniunea Europeană”, Fundația Post-Privatizare, 2015

[2] Cifre preliminare, neauditate