Reînnoiri de mandate pentru membrii Conducerii Executive Gothaer Asigurări Reasigurări

Consiliul de Administrație al Gothaer Asigurări Reasigurări a decis reînnoirea contractelor de mandat pentru Anca Băbăneață – CEO și pentru Ionuț Baciu – Deputy CEO&CFO. Noile mandate încep de la 1 iulie a.c. și sunt valabile timp de 4 ani, fiind în curs de aprobare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Anca Băbăneață este la al treilea mandat de CEO al sucursalei românești a grupului Gothaer, deținând și un mandat de membru al Consiliului de Administrație al societății. Ea s-a alăturat companiei în 2009, mai întâi în calitate de Director Asigurări (compania numindu-se atunci CLAL Asigurări), iar din 2010 în calitate de Director General Adjunct (al companiei PLATINUM Asigurări, devenită în 2013 Gothaer Asigurări Reasigurări).
Anca Băbăneață a fost numită la Conducerea Executivă a companiei în 2011, preluând funcția de CEO de la Efraim Naimer. În prezent, coordoneză activitatea Gothaer în România alături de Ionuț Baciu, Director General Adjunct & CFO și Cosmin Angheluță, Director General Adjunct și Director Executiv Vânzări.
Parcursul pe care Gothaer Asigurări Reasigurări îl are în piaţa asigurărilor din România este unul unic, iar determinarea întregii echipe depăşeşte provocările pe care le întâlnim. Evoluţia şi dezvoltarea sănătoasă, în linie cu planurile companiei, sunt rezultatul eforturilor întregii echipe din care sunt mândră că fac parte şi a faptului că la Gothaer ne focusăm resursele pe atingerea obiectivelor pe care ni le-am setat. Încă de la lansarea companiei pe piaţa din România ne-am propus să dezvoltăm o companie de încredere, performantă și stabilă, în ciuda circumstanțelor dificile ale pieței pe care activăm. Rămânem aproape de clienții noștri și de nevoile acestora, printr-o echipă coagulată de profesioniști în asigurări și ne dorim să devenim prima opțiune a acestora, oferindu-le produse și servicii de asigurare de înaltă calitate,” declară Anca Băbăneață.

Ionuț Baciu este la al doilea mandat în calitate de Deputy CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări. Cu peste 14 ani de activitate în domeniul asigurărilor și o importantă experiență în domeniul proiectelor strategice, acesta îndeplinește și funcția de CFO al companiei.
Cu sprijinul acționarilor noștri și prin eforturile echipei de profesioniști pe care am construit-o în ultimii 4 ani, am adus Gothaer la un nivel pe care l-am dorit încă din 2013. Într-o piață de asigurări plină de provocări, reușim să ne păstrăm direcția clară și creșterea profitabilă, fiind un asigurător pe care clienții și partenerii comerciali știu că se pot baza”, adaugă Ionuț Baciu.

Echipa de conducere este completată de Cosmin Angheluţă, Director General Adjunct și Director Executiv Vânzări, aflat la primul său mandat în calitate de Director General Adjunct al companiei, după o ascensiune profesională remarcabilă în ultimii ani. Cosmin Angheluţă conduce forța de vânzări a asigurătorului încă din 2012, deținând funcții cheie în cadrul companiei, ca Director de vânzări al celei mai puternice sucursale, Sucursala Municipiului București până în anul 2014 și Director Executiv Vânzări începând din 2015, iar acum în calitate de Director General Adjunct.
Formula actuală în care ne desfăşurăm activitatea, strategia de business a companiei, precum şi resursele şi determinarea pe care o avem în echipă susţin dezvoltarea profitabilă și pe termen lung a companiei Gothaer în România. Suntem o prezenţă constantă si stabilă, un reper solid pentru clienți și parteneri în piaţa asigurărilor din România”, afirmă Cosmin Angheluță.

Strategia grupului Gothaer de intrare pe piața asigurărilor din România a fost bazată pe preluarea unei companii de talie mică, redirecționând un cost de achiziție ridicat al unui asigurător de talie medie în investiții într-o platformă modernă, sustenabilă, aliniată atât cerințelor grupului german, cât și unor standarde europene de calitate. Asigurătorul se află în continuare în etapa de expansiune, de consolidare a prezenței locale și a operațiunilor desfășurate, urmărind atingerea pragului de break-even si intrarea pe profit în anii următori.
Prin eforturi proprii și prin suportul oferit de acționarii săi, Gothaer Asigurări Reasigurări a asigurat la 31.12.2016 o marjă de solvabilitate confortabilă de 158% pentru cerința de capital de solvabilitate (SCR) și de 256% pentru cerința de capital minim (MCR), indicând astfel un ritm de creștere sănătoasă în vederea atingerii obiectivelor de performanță în ceea ce privește rezultatul financiar.

***

Persoană de contact:
Oana Radu
PR Director
[email protected]
0755.015.510

Despre Gothaer Asigurări Reasigurări
Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să fie prima opţiune a clienţilor săi, având standarde înalte în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite şi bazându-se totodată pe experienţa vastă şi pe sprijinul Grupului Gothaer. Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 200 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 97.8 mil. lei.
Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul partenerilor săi comerciali, precum şi online, pe www.allianztiriacunit.ro.