Asigurarea de raspundere profesionala a notarilor publici

Activitatea de notar public este o profesie cu raspunderi deosebite, bazata pe buna ta reputatie, care insa implica riscul de a face greseli in indeplinirea obligatiilor pe care le ai fata de beneficiarii serviciilor oferite de tine, prin eroare, omisiune sau neglijenta.

Acum, poti beneficia de o asigurare de raspundere civila profesionala care te protejeaza impotriva prejudiciilor pe care le poti produce acestora si care sa iti asigure continuitatea activitatii tale profesionale.

Asigurarea de Raspundere Civila Profesionala a Notarilor Publici de la Allianz-Tiriac Unit iti ofera protectia financiara necesara in cazul in care trebuie sa platesti despagubiri unui client al tau pentru prejudiciile produse acestuia, din culpa ta (neglijenta, imprudenta, omisiune), ca urmare a unor erori profesionale savarsite in exercitarea functiei de notar, pentru care devii raspunzator in baza prevederilor legale si a statutului profesiei.
Poti incheia aceasta asigurare indiferent de forma in care iti desfasori activitatea: birou individual, cabinet asociat, societate civila profesionala.
Asigurarea de Raspundere Civila Profesionala a Notarilor Publici de la Allianz-Tiriac Unit acopera acele prejudicii reclamate de catre clientii tai, pentru prima oara in scris in perioada de asigurare, decurgand din fapte culpabile savarsite de tine in prestarea serviciilor profesionale. în timpul perioadei de asigurare sau în Perioada retroactivă, dacă s-a convenit astfel.

Riscuri acoperite prin asigurarea de raspundere profesionala a notarilor publici:

  • Sumele compensatorii pe care esti obligat sa le platesti persoanelor pagubite prin serviciile oferite de tine din eroare, omisiune sau neglijenta;
  • Cheltuielile de judecata facute de persoana pagubita pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii tale la plata despagubirilor, daca acesta a fost obligat la despagubire prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
  • Cheltuielile de judecata facute de tine in procesul civil, stabilite de lege ori de catre instantele de judecata, daca ai fost obligat la plata despagubirilor;

Riscuri acoperite SUPLIMENTAR:

Costurile de refacere/inlocuire a documentelor (de ex.acte, certificate, planuri, date de suport electronic, altele decat bancnote/actiuni/obligatiuni/instrumente de plata), care au fost lasate de catre clienti in grija ta spre utilizare in desfasurarea serviciilor profesionale specifice, au fost distruse/pierdute din culpa ta, in limita a 10% din limita raspunderii pe eveniment, dar nu mai mult de 5.000 euro pe eveniment si in total pe perioada de asigurare.
Perioada extinsa de notificare, efectuata in mod automat si gratuit pentru o perioada de 30 de zile.

Afla mai multe informatii importante despre aceasta polita in documentul de informare privind produsul de asigurare (PID).

Cumpara Online